Carlsberg Euro 2004

Robben: "Ovo je najveći trenutak mog života!"

Tomislav Pacak • nedjelja, 27.06.2004.

Jedan od junaka nizozemske pobjede u četvrtfinalu EP-a protiv Švedske, Arjen Robben, bio je iznimno sretan nakon susreta u kojem je pogodio odlučujući jedanaesterac, okrunivši tako dobru igru kroz cijelu utakmicu...

Robben ne dvoji koliko mu je važan trenutak bio postizanje odlučujućeg jedanaesterca: "To mi je bio najveći trenutak u životu, na tako velikom turniru pucati jedanaesterac za pobjedu. Ali bio sam siguran da mogu pogoditi. Sada je gotovo, ali bilo je vrlo uzbudljivo i spremni smo za slavlje. Konačno smo dobili na jedanaesterce, borili smo se kroz cijelu utakmicu, ostali pozitivni do kraja i konačno dobili.", izjavio je Robben neposredno poslije susreta.

Novi igrač engleskog Chelseaja, i jedan od najboljih Nizozemaca na ovom Euru, pohvalio je i svog vratara Edwina van der Sara: "Edwin je zaista fantastično obranio udarac Mellberga. Nismo igrali baš dobro, i na kraju smo bili malo i sretni."

Izbornik Dick Advocaat priznao je da Nizozemci nisu briljirali, i da je sreća ovoga puta bila na njihovoj strani: "Jedanaesterci su uvijek lutrija i morate imati sreće. Atmosfera u momčadi bila je apsolutno sjajna, svi žele učiniti sve za svakoga. Puno smo prošli i došli smo do polufinala. Ovo nije bilo naše najbolje izdanje, ali naporno smo radili i zasluženo prošli dalje."

Ruudu van Nistelrooyju pripao je težak zadatak pucanja prvog jedanaesterca: "Bilo je nevjerojatno teško. Znao sam da ću pucati prvi jedanaesterac i želio sam pokrenuti stvar na pravi način. Znao sam da nam se mora vratiti, imamo zaista lošu povijest s jedanaestercima."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!