OI 2004

Daniel Stephan: "Protiv Hrvata boriti ćemo se kao lavovi!"

Ivan Varat • petak, 27.08.2004.

U drugom polufinalu Njemačka je pobijedila Rusiju sa 21:15 (9:10). Povijest se ponavlja pa ćemo tako za zlatnu olimpijsku medalju morati pobijediti Nijemce koji su nam bili prepreka i u finalu Svjetskog prvenstva 2003. u Portugalu kada smo ih pobijedili sa 34:31.

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

Iako rezultat govori o laganoj pobjedi Nijemaca, bila je to teška i neizvjesna utakmica, posebno u prvom dijelu. Iskusni Rusi odlično su se držali u prvom dijelu, imali i rezlutatsku prednost, a na vratima je statajo strašni Andrej Lavrov koji je do kraja sakupio 21(!) obranu.

No to rusko iskustvo i uz tako raspoloženog Lavrova, u drugom dijelu više nije imalo snage odoljevati napadima brzih i poletnih Nijemaca. Najbolji kod Njemačke bio je Stefan Kretzschmar sa pet golova, Florian Kehrmann je zabio četiri, a Schwarzer i Zeitze po tri pogotka. Hening Fritz obranio je 14 ruskih udaraca.

Nakon susreta svoj komentar o finalu iznio je njemački izbornik Heiner Brand: "Jako smo sretni zbog ove pobjede koju smo zaslužili ponajviše zbog odlične obrane. Utakmica sa Hrvatskom biti će sigurno vrlo zanimljiva, no nema govora o osveti za poraz u finalu Svjetskog prvenstva. Jer ovo je nešto posebno - finale Olimpijskih igara."

Nedjeljnu finalnu utakmicu samouvjereno su prokomentirali i neki njemački igrači. "Naša obrana danas je bila nevjerojatna i sada ćemo se svom svojom snagom boriti za zlatnu medalju", izjavio je Jan Olaf Immel, dok je Daniel Stephan dodao: "Borili smo se kao lavovi protiv odličnih Rusa, a isto tako boriti ćemo se i protiv Hrvata za zlatnu medalju."

A ipak samouvjerenošću se isticao Florian Kehrmann: "Odigrali smo odlično, a u obrani smo najbolji na svijetu, i ponovimo li ovakvu obranu u finalu, Hrvati su bez šansi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

OI 2004Skrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!