Rukomet

Podravka - Team Eslov: Plus 10 za miran uzvrat

www.koprivnica.net • subota, 09.10.2004.

Podravka Vegeta - Team Eslov 28:18 (14:8)

Koprivnica, 9. 10. 2004. Sportska dvorana, 700 gledatelja
Suci: Hascik i Otapka (oba Slovačka)
Podravka Vegeta: Stančin (11+3), Galkina, Vresk 5, Tarle 2, Golubić 2, Palčić, Hodak 2, Budimir 8(4), Sirovec, Popović, Franić 2, Naukovič, Tatari 6(1), Hrgović 1
Trener: Šojat
TEAM Eslov: M. Olsson, Sjoo, T. Bengesson (13+1), E. Hansson 3(1), Kristensson 3, A. Konsberg 7, A. Olsson, Karner, C. Konsberg 1, M. Bengtsson, Elenmo 1, J. Hansson, Larsson 1, Andresson 2(2)
Trener: Persson
Sedmerci: Podravka Vegeta 7 (5), Team Eslov 6 (3)
Isključenja: Podravka Vegeta 8 min, Team Eslov 8 min.
Igračica utakmice: Miranda Tatari (Podravka Vegeta)

Koprivnička publika u subotu je prvi put u novoj sezoni imala priliku pozdraviti rukometašice Podravke Vegete. Premijera je bila europska, u Kupu pobjednica kupova, kojeg Podravka odavno nije igrala. I protivnik je bio po mjeri, švedski Team Eslov nije trebao predstavljati ozbiljniju prepreku, pa je domaći trener Josip Šojat svoju ekipu proglasio favoritom. Susret je trebao poslužiti i kao neka vrsta iskupljenja za prvenstveni poraz od Lokomotive u Zagrebu u srijedu.

Prvih desetak minuta rezultat je bio izjednačen, ali onda Podravka korsiti veću igračku kvalitetu i od 4:4 u 10. dolazi do 10:6 u 20. minuti. Iako je u igri domaćih još uvijek dosta nedorečenosti, na odmor se odlazi s pristojnih 14:8. Ton Podravkinoj igri davala je Miranda Tatari u prvom dijelu, uz vrlo dobru Barbaru Stančin na vratima.

U nastavku je publika uživala u atraktivninom rukometu, u tom visokom tempu bilo je i dosta pogrešaka s obje strane, ali je u konačnici Podravka još povećala prednost s poluvremena. Na kraju je i Andrijana Budimir pokazala dio svog raskošnog talenta i pridodala tri pogotka iz igre za uvjerljivih 28:18. Publika je zbilja mogla uživati u posljednjim minutama, kad su Koprivničanke vjerojatno osigurale prolaz u sljedeće kolo KPK-a, koje će se igrati u siječnju 2005. godine.

Trener Josip Šojat bio je zadovoljan rezultatom i igrom u obrani te je i u uzvratu sljedeće subote u Švedskoj najavio igru na pobjedu.

Prije toga u srijedu u 19 sati Podravka Vegeta u Koprivnici igra prvenstveni susret s TVIN Trgocentrom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!