OI 2004

Zlatne rukometaše na Trgu dočekalo 100.000 Zagrepčana

HINA • utorak, 31.08.2004.

Glavni grad Hrvatske još jednom je svjedočio veličanstvenom dočeku hrvatskih sportaša. Ovaj put u glavnoj ulozi bili su olimpijski pobjednici u rukometu. U središtu Zagreba, na Trgu bana Jelačića, dočekalo ih je oko sto tisuća razdraganih ljudi...

Slika 1 od 2.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Prije dolaska rukometaša slavljeničku atmosferu dodatno su zagrijali poznati estradni umjetnici. Na pozornici ih je dočekala i trostruka olimpijska pobjednica Janica Kostelić, čestitavši im na uspjehu. Sa sobom je donijela i rukometnu loptu na koju su joj se potpisali svi rukometaši.

Zlatni rukometaši stigli su na glavni zagrebački trg u 10.45 sati, uz burno odobravanje okupljenih. Igrači i vodstvo reprezentacije jedan po jedan su izlazili na pozornicu, a posljednji su stigli kapetan Slavko Goluža i izbornik Lino Červar.

Msgr. Vlado Košić, izaslasnik zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, pohvalivši uspjeh rukometaša, posebno je istaknuo njihovo zajedništvo. Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Željko Kavran obećao je da će "hrvatska rukometna bajka trajati i dalje".

"Neki nisu vjerovali ovoj momčadi čudesnih ljudskih karakteristika. Nisu im dali da nose hrvatsku zastavu, ali oni su je digli na najviše mjesto u Ateni", istaknuo je Kavran, aludirajući na odluku Vijeća HOO-a da na otvaranju Igara zastavu nosi vaterpolist Dubravko Šimenc, a ne kapetan rukometaša Slavko Goluža.

Slika 2 od 3.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Zahvalivši svima koji su došli dočekati "hrvatske pobjednike" dogradonačelnik Zagreba Milan Bandić poručio je da će se ponovno vidjeti na istom mjestu u veljači sljedeće godine (nakon Svjetskog rukometnog prvenstva u Tunisu). Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor još je jednom u ime Vlade zahvalila rukometašima, istaknuvši da su nas naučili što se može postići trudom, požrtvovnošću i zajedništvom.

Na kraju mikrofon je uzeo izbornik rukometaša Lino Červar. Istaknuo je važnost momčadskog duha, kazavši kako je ekipa iznad svega i kako ona stvara velike igrače. "U domovini olimpijskih igara ima 12 bogova, a mi smo tamo stigli sa 15 bogova. Svi članovi reprezentacije su bogovi", ushićeno je rekao Červar. Zatim je svim roditeljima poručio da se više bave svojom djecom, kazavši kako mu je žao što su njegova djeca bila uskraćena zbog njegove ambicije. Pozvao je na zajedništvo svih građana Republike Hrvatske i iskorištavanje potencijala za boljitak svih u Hrvatskoj.

Od svojih navijača rukometaši su se oprostili tradicionalnom "gusjenicom", a potom su otišli u Gradsku kavanu gdje im je čestitao predsjednik Republike Stjepan Mesić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

OI 2004Skrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!