Rukomet

Podravka primila samo devet

Ivor Krapac • četvrtak, 23.09.2004.

Podravka Vegeta nije imala težak posao u svom prvom ovosezonskom prvenstvenom nastupu. Koprivničanke su u drugom kolu s dvadeset razlike, 29:9, prošle gostovanje u Požegi...

Devet primljenih pogodaka govori dovoljno, no podatak da su u prvom poluvremenu domaće zabile samo tri izgleda još fascinantnije. Nakon 30 minuta bilo je 14:3 za Podravku, sve je bilo jasno... Ljerka Vresk zabila je pet, a Marija Popović i Dijana Golubić po četiri pogotka za pobjedničku ekipu. Elena Galkina pridružila se s 18 obrana. Požegu su predvodile Jelena Franić i Silvija Pavić, s po tri gola.

Donedavni Brodosplit Inženjering, a od prije neki dan Lipovac, nije imao sretan debut pod novim imenom i sponzorom. Vranjičanke su s 32:22 (19:15) "stradale" u Virovitici, TVIN Trgocentar nije im ostavio veću šansu. Zdenka Krušelj zabila je 12 golova za TVIN, a Maja Kožnjak dodala je tri manje. Biljana Krstevska skupila je 14 obrana. Marija Hrgović pokazala je najviše u gostujućoj ekipi, s devet pogodaka.

Poput Podravke, i Lokomotiva je "otvorila račun" na gostujućem terenu, s 29:23 (13:11) protiv Sesveta. Braniteljice naslova su do pobjede došle uz šest pogodaka Maide Arslanagić, te pet golova Maje Zebić. Domaćoj ekipi nije bilo dovoljno devet pogodaka Sanje Bubanj i osam golova Željke Vidović.

Split je došao do bodova u Varaždinu, s 28:22 (15:15) protiv Koke. Domaće su u prvom poluvremenu vodile sa 7:2 i 9:5, da bi u drugom dijelu posustale i pale sa šest golova zaostatka. Ivana Petković zabila je osam, a Goranka Anterić šest golova za Split. Anita Strunje ubilježila je 12 obrana. Koku su predvodile Aneta Peraica i Andreja Hrg, s po pet golova, dok je golmanica Maja Majer dodala 11 obrana.

Rezultati drugog kola: Osijek C.O. - Arena 29:21, Koka - Split 22:28, Požega - Podravka Vegeta 9:29, TVIN Trgocentar - Lipovac 32:22, Slavonijatrans - Zamet 28:29, Sesvete - Lokomotiva 23:29.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!