Rukomet

Preokret Medveščaka, Osijek ispao

Ivor Krapac • subota, 16.10.2004.

Medveščak Infosistem prošao je u treće kolo Kupa kupova. "Medvjedi" su u uzvratnoj utakmici drugog kola u Zagrebu ubilježili 34:26 protiv mađarskog Szabolcza iz Nyiregyhaze, koji je prošlog tjedna na svom terenu slavio s 32:27...

Pet razlike u Mađarskoj bio je solidan kapital za momčad koju vodi Zlatko Saračević, no ta prednost nije se pokazala dovoljnom za raspoložene "medvjede".

Momčad Nedjeljka Lalića prestigla je zaostatak iz prvog susreta već u prvom poluvremenu, koje je završilo s 18:12 za Medveščak. U drugom dijelu "medvjedi" su otišli do osam razlike (27:19), a Mađari ih više nisu mogli pratiti.

Vratar Matija Bilušić istaknuo se s 15 (14+1) obrana, a najefikasniji su bili Pašalić i Ivanković, sa sedam, odnosno šest pogodaka. Tombor je zabio sedam golova za goste iz Nyiregyhaze, dok je vratar Pramuk ubilježio deset obrana.

Osijek Elektromodul nije prošao u treće kolo Kupa EHF. Osječani su u uzvratnoj utakmici drugog kola s 36:28 bili bolji od latvijskog Armyja SK, no nisu mogli nadoknaditi zaostatak od 11 golova (38:27) iz prošlotjednog prvog susreta u Rigi.

Prvo poluvrijeme susreta u Osijeku završilo je s 15:12 za domaću momčad, a najveća prilika za dostizanje velikog zaostatka pojavila se u 49. minuti, kad su Osječani poveli s 30:20. Ipak, dalje nije išlo. Gosti iz Rige zabili su tri gola u nizu i riješili sve dvojbe oko prolaza u sljedeće kolo.

Kuže je zabio deset pogodaka za Osijek EM, a Abramović i Kovačević pridružili su se s po šest golova. Vratar Raković upisao je 10 obrana. Gailis je predvodio Army SK, sa sedam pogodaka, dok je Straume dodao gol manje. Vratar Tihonovs bio je glavni junak gostiju, sa 17 (14+3) obrana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!