Vodeni sportovi

Četvrta hrvatska medalja - Skelini su srebrni!

Bernard Jurišić • subota, 21.08.2004.

Nastavljen je sjajan niz hrvatskih sportaša na Olimpijskim igrama, braća Nikša i Siniša Skelin osvojili su srebro u veslanju dvojca bez kormilara! U odličnoj utrci ni za trenutak nisu dopustili da ih netko ugrozi na drugom mjestu, čime su osvojili četvrtu hrvatsku medalju u Ateni, a treću u samo 12 sati!

Nikša i Siniša Skelin prodružili su se "žetvi" medalja za hrvatski sport u posljednjih 12 sati. Nakon sjajnog rezultata Duje Draganje i para Ančić - Ljubičić u tenisu, Skelini su potvrdili svoju svjetsku klasu i doveslali do našeg drugog olimpijskog srebra.

Od samog početka krenuli su odlučno i snažno. Odmah su se "zalijepili" za Australce i branili se od napada posada koje su se smjenjivale na trećem mjestu. U posljednjih 500 metara, opasno su naš dvojac "stisnuli" Južnoafrikanci, no ostalo je dovoljno snage kod braće Skelin za obranu velikog srebra.

Olimpijski pobjednici su Australci Drew Ginn i James Tomkins (6:30.76), Skelini su doveslali u vremenu 6:32,64, a bročana je Južna Afrika (Donovan Cech - Ramon di Clemente 6:33.40). Bez medalje ostale su posade Novog Zelanda, Srbije i Crne Gore i Njemačke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!