Sportaši u mreži

Nikša Kaleb, ekskluzivno: "Moramo zadržati skromnost"

Nikša Kaleb • utorak, 24.08.2004.

Opet je jedna sportska momčad dignula Hrvatsku na noge. Ekskluzivno o dosadašnjem dijelu turnira i pripremama za nastavak natjecanja, za Sportnet.hr, iz Olimpijskog sela u Ateni javlja se Sportaš u mreži - Nikša Kaleb...

Pozdrav svim hrvatskim navijačima!

Slika 2 od 2.
Foto: Ivor Krapac

Odmah na početku moram reći jedno. Što se tiče našeg boravka u Ateni, sva koncentracija je usmjerena na jedno: pružiti svoj maksimum u utakmici koja se trenutno igra i ne razmišljati o utakmicama koje nas eventualno očekuju. Uostalom, Paolo Coelho je napisao: "Ako nešto doista jako želiš, onda će se sve na svijetu urotiti da ti se to i ostvari." Naši navijači mogu pretpostaviti kakve su naše želje, ali moramo, prije nego ih izgovorimo naglas, zadržati skromnost i koncentraciju!

Danas igramo protiv Grčke. Sto pitanja, poruka, poziva... Kakvi su, tko su im glavni igrači, koju zonu igraju itd, itd... Lino i Pipe su napravili plan. On se ne sastoji samo od taktike. Niz faktora utječe na igru.

Počinjem od prehrane. Doručak se sastoji od voća i žitarica. Razlog? Ne smijemo opteretiti želudac, jer u protivnom velika količina krvi dođe u područje želuca, a to znači da mozak ostaje bez dovoljno kisika. Ručak je zakazan u 11.30. Opet ista pjesma, nešto lagano i poslije toga sat vremena odmora za koncentraciju. Ali bez spavanja!!

Sastanak prije utakmice počinje u 14:10. Lino je već pripremio ploču na kojoj su nacrtane pozicije grčkih igrača. Ne plašimo se nikog, pa ni Grka, ali ih respektiramo. Na taj način podižemo koncentraciju i želju za pobjedom.

Slika 1 od 1.
Foto: Laura Novak

Sama imena grčkih igrača nam ne znače mnogo. Gledali smo više puta snimke njihovih utakmica, kako bismo mogli primjeniti tehniku vizualizacije u pripremi utakmice. To znači da, kad zatvoris oči, točno vidiš pokrete igrača kojeg moras paziti u obrani i po pokretima njegovog tijela možeš predvidjeti, unaprijed, na koju će stranu krenuti. Cilj nam je odigrati obranu 3-2-1 i njihove igrače udaljiti što vise od gola, te na taj način olakšati posao našim vratarima.

To je uglavnom to, što se Grka tiče. Htio bih se malo udaljiti od teme za trenutak i reći nešto o medijskim napisima o Tončiju Valčiću, koji je naš član i kojeg se nećemo tek tako odreći. Bilo bi najlakše čovjeku okrenuti leđa kad mu je pomoć potrebna. Međutim, mi smo ekipa i brinemo jedan o drugom, tako da nećemo dozvoliti da ga se sad gura jos dublje.

Za kraj sam ostavio još jednu važnu stvar za nas - navijači! Znam da nije lako odvojiti novac za dolazak u Grčku, ali naših navijača je sve više i više.To nam daje još veći poticaj da damo sve od sebe. Zato dragi navijači - vjerujte da ni jedan naš uspjeh nije samo naš. Kakva je to sreća, ako je nemaš s kim podijeliti? Vaše slavlje nam je najveće zadovoljstvo, jer na taj način vidimo koliko je "težak" rezultat.

Uostalom, ne bi nam bilo svejedno da nakon utakmice s Grčkom osvane naslov: "Pet malih zadovoljstava i jedno veliko razočaranje". Dat ćemo sve od sebe da razočaranja ne bude, već da još jednom zajedno proslavimo.

Želim vas sve pozdraviti iz Atene, u ime cijele rukometne momčadi. Sa štovanjem vaš

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!