Nogomet

Dinamo - Slovan: Mršavih 1:1 za 2. kolo

Sportnet • četvrtak, 28.09.2000.


Uzvratni susret prvog kola Kupa UEFA nije na tribine maksimirskog stadiona privukao previše gledatelja. Izuzetno povoljan rezultat (3:0) prije dva tjedna te izravni prijenos najvjerojatnije su razlog nešto slabije posjete. Iako nisu bili posebno najvljivani, na južnoj tribini pojavilo se i deset (10) Slovanovih navijača. Na suprotnoj strani BBB su u pristojnom broju te od samog početka bili izuzetna podrška Dinamu.


Usamljen u skoku, nažalost i u igri - Igor Bišćan (Snimio: Nikola Movrić)

Početak susreta nije mogao biti lošiji po domaćina. Nakon jednog bezopasnog napada Slovana s lijeve strane, lopta je ubačena u sredinu gdje Sedlaku nije bilo teško s desetak metara savladati nemoćnog Butinu. Pogodak kao da je uzdrmao modre, koji su znali da je jedino rješenje opsada suparnikovih vrata. Povukao se Slovan na svoju polovicu čekajući pogrešku Dinama, a modri nisu uspjevali probiti Slovanovu obranu.

U 12. minuti posljednji čovjek Dinamove obrane, Dino Drpić, bespotrebno griješi, a na sreću domaćih navijača Ježekov je udarac Butina zaustavio. Nakon što modri nisu uspjeli iz igre opasnije ugroziti Bernadya u 16. minuti Bosnar je iz slobodnog udarca uzdrmao stativu, a odbijenu loptu s pet metara Cvitanović je poslao pokraj gola. Dinamo je bio više u posjedu lopte, ali bez konkretnih prilika. Slovan je u nekoliko navrata opasno prijetio. Sve akcije započinjale su po desnoj strani, a u 23. minuti Puchner je bio najviši u skoku, ali njegov udarac glavom je završio pokraj vratiju. Samo nekoliko minuta kasnije opet je Slovan mogao povećati vodstvo, međutim Bosnar u posljednji trenutak otklonio opasnost. Na trenutke Slovan se potpuno povukao na svoju polovicu, a Dinamo u tim trenucima nije uspijevao riješiti enigmu zvana "slovanova obrana". Kada se očekivao izjednačujući pogodak Slovan je opet uzvratio opasnim protunapadima po desnoj strani gdje se večeras nije najbolje snašao Mario Čutura. U modrom sastavu jedina svjetla točka prvog dijela bio je Igor Bišćan koji je pokušavao solo prodorima ugroziti Bernadya.


Nesavladivi Bernady (Snimio: Nikola Movrić)

Drugo poluvrijeme počelo je pritiskom Dinama, ali opet Slovan imao prvi priliku. U 49. minuti nakon kornera Sedlak je s vrha kaznenog prostora opalio po golu, ali Butina je bio siguran. Šteta je što se Dinamovi igrači nisu ugledali na svoje navijače koji su bili 100% u ovoj utakmici. Šokota je pokušao iz daljine, ali bezuspješno, a trenutak kasnije nakon Bišćanovog udarca glavom Šokota je iz same blizine pogodio golmana. Pritisak Dinama nije jenjavao, a u 58. minuti igru je napustio Cvitanović, umjesto kojeg je ušao Bazina. Nije trebalo dugo Bazini da dođe u priliku. U istoj minuti Bazina se našao sam pred Bernadyem, ali prilika je ostala neiskorištena. U drugom dijelu Slovan više nije bio toliko opasan iz protunapda, a Dinamo i dalje nije uspjevao pronaći rješenje kako poravnati rezultat. U 65. minuti Šokotin je udarac glavom nakon kornera završio tik kraj stative. Na drugoj strani je Pančik bio sam pred Butinom, međutim lopta mu je pobjegla preko noge.


Najbolji Dinamov igrač bili su BBB (Snimio: Nikola Movrić)

Redale su se i nadalje prilike Dinama. Bazina je opet sam izbio pred Bernadya, ali i opet je Slovanov golman bio uspješniji. U sljedećem napadu Bosnar je pokušao lijevo iskosa, ali je pogodio samo vanjski dio mreže. U 70. minuti Dinamo je napokon uspio poravnati rezultat. Bišćan je povukao kroz sredinu i na desnoj strani uposlio Mujčina. Ušavši u kazneni prostor "okrenuo" je prvo jednog obrambenog igrača, a zatim i golmana i hladnokrvno pospremio loptu u gol. Osvježio je Vlak momčad ulaskom Polovaneca i nešto kasnije Agića. Pritisak nije jenjavao, prilike su se redale, ali pogotci su bili "tabu" tema. Jedini opasniju priliku imali su gosti u 81. minuti. Drpić je bio neodlučan, a Sedlakov udarac s nekoliko metara Butina je uspio obraniti. Do kraja susreta Dinamo je imao još nekoliko prilika, ali na kraju je ostalo kod rezultata 1:1.

Sve je zapravo bilo riješeno u Bratislavi prije četrnaest dana. U ovom susretu nakon niza propuštenih prilka na kraju je ovih 1:1 bilo možda malo i siromašno, međutim dovoljno za plasman u drugo kolo.

Izjave poslije utakmice:

Dino Drpić: "Igra i nije bila sjajna, ali sreća po nas, na kraju je ispalo sve OK. Ostvarili smo cilj i plasirali se u drugo kolo. Osim onog nesretnog gola u petoj minuti, Slovaci su u prvom poluvremenu imali još jednu ili dvije šanse, ali u drugom poluvremenu, mi smo se pokazali boljima. Bilo je tu nekih polukontri koje su stizale do naših 25-30 metara, ali tu se sve prekida."

Upitan kako se snalazi na mjestu koje mu je povjerio trener Marijan Vlak, Drpić je rekao: "Polako ulazim u kontinuitet igara i nadam se da ću iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje".

Mihael Mikić: "Stvorili smo puno šansi i stvarno je šteta što ih nismo realizirali. Nažalost, onaj nesretni gol u petoj minuti nas je presjekao. Kažem još jednom, stvorili smo dosta šansi, ali lopta kao da danas nije htjela u gol. Šteta. Jako mi je žao štio nismo pružili onoliko golova koliko smo obećali ovim ljudima koji su došli u velikom broju i koji su stvorili odličnu atmosferu."

Tomislav Butina: "Iskreno, ja nisam ni očekivao ništa drugo od ovog što se danas dogodilo. Koliko god su nas svi upozoravali da moramo utakmicu shvatiti najozbiljnije, teško je kada imate u glavi 3-0 sa gostovanja. Sreća da nismo dobili veću packu od ove početne. Bilo je očito na početku da ne stojimo dobro, bili smo konfuzni, a izgleda da nam se u posljednje vrijeme to često dešava. U početnim minutama ne stojimo dobro i potrebno nam je neko vrijeme da se posložimo po terenu. Vjerojatno ste i sami primjetili da nam iz utakmice u utakmicu protivnik kod nula-nula stvara dosta šansi."

Zašto je to tako?
"Puno je novih igrača i treba malo vremena da se oni uigraju i da se sve stavi na svoje mjesto."

Tomo Šokota: "Njihov zgoditak u petoj minuti nas je malo poljuljao, no mislim da smo ipak prošli dobro. Imali smo stvarno mnogo prilika, možda nas nije sve išlo onako kako smo to željeli, ali važno je da idemo dalje u drugi krug i sutra očekujemo tog suparnika u drugom krugu."

Imali ste nekoliko prilika, da li ste razočarani što ih niste i realizirali?
"Nisam razočaran. Ne mogu uvijek zabijati golove. Našao sam se u puno prilika, a vjerujem da je i to odlika. Danas jednostavno nisam imao sreće. Nadam se da će drugi puta biti bolje."

Igor Bišćan: "Bilo je malo konfuzije do poluvremena, ali mislim da naš prolaz u drugi krug ni u jednom trenutku nije dolazio u pitanje. Nakon prvog poluvremena smo uspjeli sastaviti našu igru i u drugom poluvremenu uspjeli izjednačiti. Mislim da smo večeras ipak mi bili bolji."

Bilo bi zgodno da ste dobili, zbog boda. Slažete li se?
"Istina, to je najveća šteta, trebali smo ići po bod."

Davor SAJKO, Ivana TOMIČIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3667:30+3782
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3622:85-639

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Dinamo 3667:30+3782
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3622:85-639

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!