Ostali sportovi

Zlato Kubankama i Jugoslavenima

Bernard Jurišić • nedjelja, 01.10.2000.

Sjajnu utakmicu u finalu ženskog odbojkaškog turnira odigrale su reprezentacije Kube i Rusije, te stavile šlag na odličan turnir i veliku borbu tijekom čitavog tijeka Olimpijade. Finale je ponudilo dramu. Ruskinje su, predvođene trenerom zagrebačke Mladosti Nikolajem Karpoljem, dobile prva dva seta u “pripetavanju” i činilo se da su psihički potpuno dotukle protivnice uistinu impresivna izgleda. No, Kubanke su se vratile u meč, izjednačile na 2:2 i u petom setu bez neizvjesnosti - slavile i osvojile treću uzastopnu zlatnu olimpijsku medalju. Bronca je pripala Brazilkama, koje su s 3:0 isprašile SAD.

Hrvatska je u borbi za 7. mjesto pobijedila Južnu Koreju 3:1, a peto mjesto osigurale su Kineskinje pobjedom nad Njemicama 3:1.

U muškom dijelu turnira, do zlata je potpuno zasluženo došla reprezentacija Jugoslavije. Jugoslaveni su u polufinalu isprašili Italiju, a u finalu Rusiju, dvaput po 3:0, te stavili u džep prvo zlato za svoju zemlju u Sydneyu. U borbi za broncu, Italija je pobijedila Argentinu 3:0, a istim rezultatom Nizozemci su došli do petog mjesta protiv Brazila, a Kuba do sedmog protiv Australije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

OdbojkaOI 2000
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!