Zimski sportovi

Medveščak ponizio Partizan na Continental kupu

Ivan Varat • subota, 25.09.2004.

Hokejaši zagrebačkog Medveščaka doslovno su pregazili beogradski Partizan u prvoj utakmici na Continental kupu koji se ovaj vikend igra u Zagrebu. Utakmica u Domu sportova završila je za hokej netipičnim rezultatom 21:1 i bila je zaista zagrijavanje "medvjeda" za nastavak turnira...

Iako se prije utakmice znalo da momčad Partizana nije posebno opasna, nitko nije mogao predvidjeti da će gosti iz Beograda u zagrebačkom Domu sportova pred oko dvije tisuće gledatelja doživjeti pravi potop. Susret je bio odlučen već nakon prvih dvadeset minuta u kojima su "medvjedi" došli do 5:0 prednosti.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Ostatak susreta bio je doslovno jači trening "medvjeda" o čijoj nadmoći dosta govori igra bez vratara u trenucima sa igračem manje, i podatak o 76 udaraca na gostujuća vrata na prema samo 12 pokušaja Partizana.

Vezane vijesti

Nakon druge trećine semafor je pokazivao 13:0, a u posljednjoj dionici gosti su ipak uspijeli doći do počasnog pogotka. U drugom susretu dana litavska Energija bila je bolja od španjolske HC Jace sa 8:4.

"Odlično smo započeli sezonu. Utakmicu smo odradili rutinski, i bez problema pobijedili goste iz Beograda. U nastavku turnira očekuju nas teži protivnici, iako su nam realno gledajući i Španjolci i Litavci prilično velike nepoznanice. No biti će to test naše snage, a naravno nadam se pobjedama", govorio je poslije utakmice bek Medveščaka i naše reprezentacije Marko Ljubić.

U nastavku turnira Medveščak očekuju ipak teži zadaci. U subotu u 19 sati "medvjedi" igraju protiv španjolske Jace, a u nedjelju u 16.30 protiv Energije iz Litve. Samo pobjednik ovoga turnira odlazi u sljedeći krug, među puno kvalitetnije europske momčadi. Raspored turnira: petak - HC Jaca - Energija 4:8, Medveščak - Partizan 21:1, subota - Energija - Partizan (16), Medveščak - HC Jaca (19), nedjelja - Partizan - HC Jaca (15.30), Medveščak - Energija (19.00).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!