Rukomet

Zagreb poražen na startu Lige prvaka

Ivan Varat • nedjelja, 10.10.2004.

Rukometaši Zagreba loše su krenuli u novu sezonu Lige prvaka. U prvom kolu najprestižnijeg rukometnog euro natjecanja Zagreb je u dvorani II Doma sportova poražen od ukrajinskog Zaporožja sa 29:22 (15:6)...

Zagreb, 1. kolo Lige prvaka
ZAGREB - ZAPOROŽJE 22:29 (6:15)
Dvorana II Doma sportova, 1500 gledatelja
Suci: Rančik i Beno (oba Slovačka).

ZAGREB: Blažičko, Matošević, Stoilov 2 (2), Pongračić, Goluža 2, Vuković 3, Batinić, Kaleb 1, Špoljarić 2, Vori 1, Valčić 1, Štritof, Majnov 8, Horvat 2.

ZAPOROŽJE: Košovi, Lobčuk, Šelmenko 5, Nat 6, Brovko 4, Onifirenko, Gurikovski, Nataljuk, Petrenko 4, Harbok 7 (1), Kisil 3, Tiščenko, Statsiura.

Isključenja: Zagreb 6 minuta, Zaporožje 14 minuta
Sedmerci: Zagreb 2-4, Zaporožje 1-2

Već dugo u Domu sportova nije viđen ovakav poraz Zagreba. Gosti iz Ukrajine uvjerljivo su protutnjali malom dvoranom Doma sportova i zasluženo odnose bodove iz Zagreba. Rukometaši Zagreba u europskoj premijeri pokazali su se u vrlo lošem i blijedom izdanju.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Od samog početka utakmice Ukrajinci su krenuli odilično i bez većih problema, nakon raznovrsnih akcija, punili Zagrebovu mrežu. S druge strane Zagreb je izgledao blijedo, u napadu igra je je bila spora i nepovezana, dok u obrani nije bilo dovoljno agresivnosti.

Rezultat svega je samo šest golova(!) koje je Zagreba postigao za trideset minuta prvog dijela, na prema 15 gostujućih pogodaka. Već tada malo tko vjerovao je u potpuni preokret Zagreba.

U nastavku Zagreb je počeo igrati malo angažiranije, trener Bruno Gudelj mijenjao je obrane, iz 5-1, u 3-2-1 i 4-2, no rukometaši Zaporožja u svakoj novoj situaciji odlično su se snalazili, i održavali rezultat na pristojnoj udaljenosti, te dočekali kraj sa velikih 7 pogodaka prednosti (29:22).

Najbolji strijelac u redovima Zagreba bio je Lazo Majnov sa osam golova, no iz previše pokušaja (20). Kod gostiju iz Ukrajine najefikasniji bili su Harbok sa sedam i Vitalij Nat sa šest golova.

U drugoj utakmici B skupine francuski Montpellier uvjerljivo je pobijedio talijanski Conversano 44:25 (18:14).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!