Rukomet

Zagreb optimistično na jaki Montpellier

Ivan Varat • subota, 23.10.2004.

Rukometaši Zagreba u trećem kolu Lige prvaka protiv francuskog Montpelliera u nedjelju u dvorani II Doma sportova igraju utakmicu koja spada u kategoriju - "biti ili ne biti". U redovima Zagreba uoči utakmice vlada optimizam...

Zagreb se nakon poraza u prvom kolu LP protiv Zaporožja doveo u situaciju da je svaka sljedeće utakmica "biti ili ne biti" ukoliko Zagrebaši žele svoj europski pohod nastaviti u najjačem rukometnom klupskom natjecanju. U redovima Zagreba svjesni su da je svaka utakmica ključna, no i unatoč takvom pritisku prije utakmice protiv jakog francuskog prvaka, vlada optimistična atmosfera.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

"Mi u susretu protiv Montpelliera ne smijemo izgubiti što znači da je naš cilj u nedjelju minimalno bod ili naravno pobjeda. Dobro smo se pripremili za jake Francuze i to uz pomoć Line Červara. U odnosu na utakmicu protiv Zaporožja digli smo se prvenstveno u glavi i siguran sam da će angažman mojih igrača biti puno bolji nego na toj utakmici. Moram spomenuti da smo spremili i neka iznenađenja za Francuze, no neka i ostanu iznenađenje", započeo je trener Zagreba Bruno Gudelj.

Napravio je Gudelj i kratku analizu protivnika, prvaka Europe iz pretprošle godine i aktualnog prvaka svoje države: "Montpellier je odlično pokriven na svim pozicijama, a o njihovoj snazi dovoljno govori da u momčadi imaju više od deset reprezentativaca i to najviše iz Francuske i Srbije i Crne Gore. Posebno su jaki sa vanjskih pozicija gdje igra trojka - Karabatić, Bojinović i tunižanin Sioud. Trebamo igrati strpljivo i borbeno i uz pomoć publike nadam se dobrom rezultatu."

Nekoliko riječi o utakmici iznio je i jedan od šest zlatnih olimpijaca iz Atene u Zagrebovoj momčadi - Nikša Kaleb: "U prvoj utakmici Ukrajinici su pored nas prolazili kao pored dva reda kukuruza. No mi smo se digli u ovih mjesec dana i nadam se da će to sada dobro izgledati. Stvar je da damo sve od sebe i nitko nam neće ništa zamjeriti. No ako znamo da to nismo napravili teško je i sebi pogledati u oči."

Poziv navijačima

RK Zagreb poziva navijače da u nedjelju u 17 sati u dvorani II Doma sportova pomognu Zagrebu da dođe do bitne pobjede. Cijene ulaznica su 20 kuna, a prodavati će se u subotu od 10 do 14 sati i na dan utakmice od 10 do 12.30 i od 14.30 do početka utakmice.

A završnu riječ na press konferenciji dobio je glavni menadžer Zagreba Zoran Gobac: "Osjećam nekako premalo tenzija za ovu utakmicu. Moramo znati da je Montpellier strašna momčad koja je pretprošle sezone bila prvak Europe, a naša pobjeda bila bi zaista pravi podvig. Nadamo se punoj dvorani i velikoj podršci gledatelja."

Nastavio je Gobac i nevezano za ovu utakmicu: "Uprava kluba sve radi kako bismo prodrmali momčad, a nadamo se da ćemo sljedeći tjedan dovesti jednog igrača koji će zaoštriti konkurenciju u momčadi, a ubrzo nakon toga očekujemo i drugo pojačanje. O imenima trenutno ne bih htio govoriti. Uskoro ćemo potpisati i generalni sponzorski ugovor sa jednom velikom tvrtkom, a nakon toga krećemo u realizaciju velikih stvari. U planu za sljedeću sezonu imamo dovesti dva hrvatska reprezentativca koji igraju u Španjolskoj, a jedan od njih je Pero Metličić s kojim već imamo kontakte oko toga."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!