Rukomet

Velike pobjede Fotexa i Pick Szegeda

Ivan Varat • nedjelja, 24.10.2004.

U subotu je odigrana većina utakmica trećeg kola rukometne Lige prvaka. U Zagrebovoj skupini Zaporožje je u Ukrajini pobijedilo Conversano, dok su veliki uspjeh napravili mađarski predstavnici Fotex i Pick Szeged...

Slika 1 od 1.

Pick Szeged ostvario je veliku pobjedu u Mađarskoj protiv Barcelone sa 22:21 i tako zasjeo na čelo A skupine. Jaka španjolska momčad doživjela je i drugi poraz u tri kola, te se trenutno nalazi na posljednjem mjestu skupine.

Najbolji kod Mađara bio je Berta sa 6 golova, dok su Laluska i Mezei dodalo po tri. Kod Barce Iker Romero je zabio devet, a Mađar Nagy sedam golova.

Vezane vijesti

Stojanović i Kajgamić sa po šest golova vodili su makedonski Vardar iz Skopja do 26:25 pobjede protiv Constante u Rumunjskoj.

U Zagrebovoj skupini Zaporožje je došlo do druge pobjede u svojoj dvorani protiv talijanskog Conversana sa 30:22. Kod Ukrajinaca Brouka je zabio osam golova, dok je Talijane predvodio Montalto sa sedam pogodaka.

U C skupini ruska momčad Chekovski Medvedi došla je i do treće pobjede. Rusi su u Bjelorusiji pobijedili Brestskiy Meshkovo sa 34:29 uz sedam golova Kovaleva. Domaćine je predvodio Usachov sa devet golova. Danski Gudme (Hansen 6) je sa 28:22 pobijedio slovensko Gorenje Velenje (Bedeković 7).

Slika 2 od 2.
Foto: Nikola Movrić

U derbiju D skupine Portland San Antonio pobijedio je aktualnog prvaka Europe Celje Pivovarnu Laško sa 32:30. Bila je to vrlo uzbudljiva utakmica u kojoj su Slovenci većim dijelom vodili, a domaćini su do pobjede došli u posljednjim trenucima susreta. Portugalac Ricardo Andorinho sa šest i Mateo Garralda sa pet golova predvodili su pobjednike, dok su Rutenka (11) i Kokšarov (6) predvodili goste. Ivano Balić nije igrao zbog ozljede gležnja.

Predstavnik Bosne i Hercegovine Izviđać iz Ljubuškog pobijedio je u susretu E skupine pred svojom publikom švicarski Winterthur sa 35:29. Najbolji strijelac dosadašnjeg dijela natjecanja Mirsad Terzić sa 11 pogodaka predvodio je Izviđać.

Još jednu veliku pobjedu ostvario je mađarski Fotex u G skupini na gostujućem parektu protiv njemačkog Lemga sa 28:23. Carlos Perez sa osam, te Buday i Lazarov sa po šest golova vodili su Fotex na čijem je golu sa 22 obrane(!) briljirao naš Vlado Šola. Kod Nijemaca Geirsson je postigao devet pogodaka, dok su Kehrmann i Schwarzer zabili po četiri.

U Metkovićevoj H skupini češka Banik Karvina (Horak 9) pobijedila ja na gostovanju slovački Tatran Prešov (Tabacko 5) sa 25:22. Česi su se ovom pobjedom približili drugom mjestu i plasmanu u četvrtfinale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!