Rukomet

Kaleb: "Neki igrači mogu si tražiti novi klub!"

Ivan Varat • petak, 29.10.2004.

Rukometaši Zagreba oslabljeni i u ne baš idiličnoj atmosferi dočekuju utakmicu četvrtog kola Lige prvaka protiv Conversana. Susret s talijanskom momčadi bit će izravan dvoboj za nastavak sezone u nekom europskom natjecanju...

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Zagreb će u nedjelju u 18 sati u dvorani II Doma sportova u susretu četvrtog kola Lige prvaka dočekati momčad talijanskog Conversana 2003 koja nema niti jednu pobjedu u dosadašnjem dijelu LP. U prvom susretu u Italiji, Zagreb je imao dosta problema, no na kraju je ipak slavio sa 29:25. Nedjeljnu utakmicu najavio je trener Zagreba Bruno Gudelj: "Forma nam je u usponu, i vrlo lako mogli smo imati dva boda više jer u prošloj smo utakmici protiv Montpelliera imali dobar rezultat deset minuta prije kraja, no zbog nesmotrenosti i glupih grešaka ipak smo izgubili. Susret s Conversanom izravan je dvoboj za treće mjesto i nastavak natjecanja u Europi, no dok imamo šanse i za drugo mjesto, mi ćemo se boriti. Biti ćemo oslabljeni jer Stoilov zbog ozljede sigurno neće igrati, dok je Vorijev nastup upitan."

U zaostalom prvenstvenom susretu sedmog kola protiv Splita na vidjelo su izašli mnogi Zagrebovi problemi. Mlađi igrači od kojih se očekuje barem da svaku utakmicu odigraju vrlo angažirano i motivirano, te tako maksimalno iskoriste svoju minutažu, dosta osciliraju i ne pružaju ono što se od njih očekuje. "Utakmica protiv Splita bila je zaista antipropaganda rukometa. Mi više nećemo tolerirati takav pristup nekih igrača. Neki će biti prebačeni u drugu momčad, nekima ćemo smanjiti ugovore, a neki će si moći i potražiti novi klub. Naravno već u vrlo kratkom roku dovesti ćemo dva nova igrača jer osminu finala Lige prvaka ili Kupa kupova moramo dočekati u puno boljoj formi. Ipak moramo spustiti tenzije i mirno dočekati utakmicu, jer naš cilj je nastavak natjecanja u Europi", izjavio je direktor Zagreba Bartol Kaleb.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Upitan i o velikim oscilacijama zlatnog olimpijca iz Atene Drage Vukovića, trener Gudelj je dodao: "Kod mlađih igrača oscilacije su normalne, no Vuković više i nije tako mlad igrač, a i te oscilacije kod njega su prečeste. Od njega se dosta očekuje i iz razloga jer je nositelj zlatne olimpijske medalje. No Vuković je imao nekih obiteljskih problema i svi se nadamo da će početi igrati konstantnije."

O toj temi "mlađih igrača" svoj komenatr dao je i iskusni Slavko Goluža: "I ja sam nekada bio mlad igrač, pa nisam imao ovakvih problema. Mislim da je stvar u glavama tih dečkiju. Svi oni samo žele veliku minutažu, no za to moraju zaslužiti trenerevo povjerenje u prvenstvenim utakmicama kada imaju veliku priliku pokazati što mogu i znaju. Mi stariji pomoći ćemo im podići samopouzdanje, no oni trebaju shavtiti da u svaku utakmicu moraju ući maksimalno angažirano. Istaknuo bih samo Pongračića (op.a. postigao 11 golova protiv Splita) koji svima mora biti primjer kako se koristi dobivena minutaža."

Direktor Kaleb na kraju je zahvalio navijačima za podršku u dosadašnjim susretima Lige prvaka i pozvao ih da ponovno pomognu Zagrebu u nakani da dođe do prve domaće pobjede u Ligi prvaka: "Navijačima svaka čast. I u trenucima kada smo gubili, navijači su pljeskali i bili uz nas. Ja im zahvaljujem i čestitam, te ih pozivam i u nedjelju kada ćemo im priuštiti prvu pobjedu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!