Rukomet

Zagreb po pobjedu u Ukrajinu

Ivan Varat • subota, 06.11.2004.

Rukometna Liga prvaka došla je do petog kola koje je na rasporedu ovaj vikend. Zagreb očekuje težak posao u nedjelju u Ukrajini kod Zaporožja, no žele li Zagrebaši nastavati natjecanje u osmini finala Lige prvaka, pobjeda im je neophodna...

Slika 1 od 1.

Želi li Zagreb nastaviti natjecanje u najjačem klupskom rukometnom natjecanja, mora pobijediti Zaporožje u Ukrajini. Pobjeda sa više od sedam golova razlike (koliko je Zaporožje pobijedilo u Zagrebu) osigurala bi to željeno drugo mjesto, no svaka druga pobjeda produžila bi nadu do posljednjeg kola.

Slika 3 od 3.
Foto: Davor Sajko

U prvom kolu Lige prvaka Ukrajinci su u Domu sportova uvjerljivo pobijedili sa 29:22, no bilo je to prije oko mjesec dana. Zagreb je u međuvremenu podigao formu na višu razinu, i ukoliko ponovi igru iz susreta sa jakim Montpellierom, pobjeda ne bi trebala izostati. Za pobjedu sa više od sedam golova razlike, ipak bi se trebalo poklopiti više stvari.

Slika 2 od 2.
Foto: Nikola Movrić

Vezane vijesti

Metković također igra u nedjelju susret H skupine, u svojoj dvorani protiv češke Banik Karvine. Česi su do sada ostvarili dvije pobjede, no žele li Metkovci ostvariti prvu pobjedu ovaj susret jedina im je prilika jer u posljednjem kolu dočekuju Špremov i Lackovićev Flensburg. U Češkoj Metkovci su poraženi sa 30:25.

Europska rukometna federacija (EHF) objavila je listu strijelaca Lige prvaka nakon četiri kola. Najbolji strijelac je Kubanac s mađarskom putovnicom Carlos Perez iz Fotexa sa 38 golova ispred Bjelorusa sa slovenskom putovnicom Siarheia Rutenke (Celje Pivovarna Laško) koji je zabio 37, kao i mladi reprezentativac BiH Mirsad Terzić iz Izviđaća. Danac iz Flensburga Lars Christiansen zabio je 32 gola, dok je Mirza Džomba na petom mjestu sa 29 postignuta pogotka.

Lista strijelaca nakon četiri kola: Caros Perez (Fotex) 38, Siarhei Rutenka (Celje Pivovarna Laško) 37, Mirsad Terzić (Izviđač) 37, Lars Christiansen (Flensburg) 32, Mirza Džomba (Ciudad Real) 29, Asgeir Orn Hallgrimsson (Haukar Hafnafjördur) 29, Vaidotas Grosas (Granitas Kaunas) 29, Manuel Liniger (Winterthur) 28, Soren Stryger (Flensburg) 28, Laszlo Nagy (Barcelona) 27, Albert Rocas (Portland) 26, Jonas Erik Larholm (Sävehof) 26, Radoslav Antl (Tatran Prešov) 26, Siarhei Harbok (Zaporožje) 25, Jurij Jegorov (Čehovski Medvedi) 25, Vid Kavtičnik (Gorenje Velenje) 25,...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!