Rukomet

Portland, Fotex i Ciudad Real bez poraza

Ivan Varat • nedjelja, 07.11.2004.

Peto kolo rukometne Lige prvaka donijelo je nove pobjede Portlanda, Fotexa i Ciudad Reala za koji je naš Mirza Džomba ponovno odigrao odličnu utakmicu i postigao sedam golova u susretu protiv Izviđaća iz Ljubuškog...

Slika 1 od 1.

Mađarski Pick Szeged osigurao je prvo mjesto A skupine prije posljednjeg kola i gostovanja u Barceloni, pobjedom u Rumunjskoj protiv domaće Constante sa 23:21 uz po pet pogodaka Sandora Bajusza i Richarda Mezeia. Barca je u Skoplju ponizila Vardar sa 26:12 uz osam golova Ikera Romera.

Iz C skupine za osminu finala sigurni su danski Gudme i ruski Chekovski Medvedi koji su u petom kolu upisali četvrte pobjede. Gudme (Nielsen 10) je u Bjelorusiji pobijedio Brestskiy Meshkovo sa 25:23, dok su Chekovski Medvedi u Chekovu pobijedili slovensko Gorenje Velenje sa 37:33. Najbolji u ruskoj momčadi bio je nesuđeni Zagrebaš Rastvorcev sa sedam golova, dok je za Gorenje osam pogodaka upisao naš Vedran Zrnić.

Slika 2 od 2.
Foto: Nikola Movrić

Celje Pivovarna Laško uvjerljivo je pobijedila Crvenu zvezdu sa 36:18 u izravnom dvoboju za drugo mjesto skupine D. Rus Eduard Kokšarov sa sedam golova bio je najefikasniji kod aktualnog prvaka Europe. Balićev Portland San Antonio (Andorinho i Lozano po pet golova) upisao je i petu pobjedu protiv poljske Wisle Plocke 35:24. Ivano Balić vratio se nakon ozljede i zabio jedan pogodak.

Džombin Ciudad Real sa svih pet pobjeda također je osigurao prvo mjesto skupine. Španjolci su u svojoj dvorani bili bolji od Izviđaća iz Ljubuškog sa 34:30. Mirza Džomba ponovno je predvodio strijelce španjolske momčadi sa sedam postignutih pogodaka, dok su po šest postigli Alberto Entrerrios i Šveđanin Jonas Kallman.

Francuski US Creteil i švedski Savehof igrali se neriješeno 20:20 u susretu F skupine, dok je u G skupini Zovkov Fotex u Veszpremu upisao i petu pobjedu protiv slabog litavskog Granitasa 38:17. Trenutno najbolji strijelac Lige prvaka Carlos Perez predvodio je domaćina sa deset golova.

Ostali susreti na rasporedu su u nedjelju kada igraju i naši Zagreb i Metković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!