Rukomet

Zagreb pobijedio u Ukrajini

Ivan Varat • nedjelja, 07.11.2004.

Rukometaši Zagreb pobijedili su u susretu petog kola Lige prvaka u Ukrajini Zaporožje sa 29:27 i tako napravili veliki korak prema osmini finala LP. Bila je to vrlo tvrda i neizvjesna utakmica u kojoj je sudbinu domaćih zapečatio kapetan Denis Špoljarić...

Zaporožje, peto kolo Lige prvaka
ZAPOROŽJE - ZAGREB 27:29 (14:16)
Gradska dvorana u Zaporožju, 1.500 gledatelja
Suci: P. Kekes i C. Kekes (oba iz Mađarske).

ZAPOROŽJE: Košovoj (2), Lobčuk (5), Jendtovski, Onofrijenko, Harbok 5, Petrenko 6, Nat 3, Brovko 3 (2), Šeljmenko 5, Nataljuk, Pavlov, Gurkovski 1, Kisilj 2, Stetsjura 2.

Vezane vijesti

ZAGREB: Blažičko (2), Matošević (12), Koloper, Pongračić 3, Goluža 6 (2), Vuković 4, Batinić, Kaleb, Špoljarić 5, Vori 2, Valčić, Štritof 1, Majnov 5, Horvat 3.

Isključenja: Zaporožje 6 minuta, Zagreb 8 minuta
Sedmerci: Zaporožje 2-2, Zagreb 2-3

Zagreb si je ovom pobjedom na teškom gostovanju u Zaporožju otvorio vrata drugog kruga Lige prvaka. No za taj pothvat, koji je prije otprilike mjesec dana izgledao gotovo nemoguće, Zagrebaši će u posljednjem kolu morati ostati neporaženi u Francuskoj kod Montepliiera koji je osigurao prvo mjesto ili se nadati porazu Ukrajinaca u Italiji od Conversana.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Utakmica je bilo vrlo tvrda i izjednačena, posebno u prvom dijelu kada niti jedna momčad nije imala više od dva gola prednosti. Zagreb je igrao dobro, osjetila se i velika borbenost u Zagrebovoj igri, no u prvom dijelu vratari nisu bili posebno raspoloženi.

U posljednjih pet minuta prvog dijela Zagreb je imao dva puta po pogodak prednosti i napad, no tek je Zlatko Horvat pet sekundi prije kraja poluvremena zabio za 16:14 s kojim se i otišlo na predah.

U drugom dijelu proradio je i Valter Matošević, i Zagreb je konstantno držao prednost u svojim rukama. Deset minuta prije kraja utakmice naši su rukometaši došli i do najveća četiri gola prednosti (26:22), a prostrujala je tada pomisao i o pobjedi sa sedam pogodaka razlike koliko su u Zagrebu slavili Ukrajnici.

No dogodilo se suprotno - Zagreb je počeo padati, domaći rukometaši radili su sve veći pritisak i na minutu i pol prije kraja Zaporožje je bilo na samo minus jedan (27:26). U tim trenucima vladala je velika panika u redovima Zagreba, no odlični kapetan Denis Špoljarić sa dva gola iz vana zapečatio je sudbinu Ukrajinaca i produžio Zagrebovu nadu za posljednje kolo.

Treba spomenuti da je Zagreb igrao bez Nikše Kaleba koji je sjedio na klupi, ali zbog temperature nije ulazio u igru. Slavko Goluža bio je najefikasniji kod Zagreba sa šest pogodaka, po pet su zabili Špoljarić i Majnov koji je jedan dio utakmice igrao ozlijeđen, dok je četiri dodao Drago Vuković koji je ponovno previše griješio. U drugom dijelu vrlo dobar bio je Valter Matošević sakupivši ukupno dvanaest obrana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!