Rukomet

Odlične igre naših prije Svjetskog kupa

Ivan Varat • petak, 12.11.2004.

Naši rukometni reprezentativci pružili su odlične igre za svoje klubove u posljednjim prvenstvenim susretima prije Svjetskog kupa koji započinje u utorak u Švedskoj. Već po običaju najbolji i najefikasniji je bio Mirza Džomba...

Slika 2 od 3.
Foto: Nikola Movrić

Džombin Ciudad Real do devete pobjede u desetom kolu španjolske Asobal lige došao je protiv Frigorificos Cangas del Morraze sa uvjerljivih 35:19. Džomba je bio najbolji strijelac susreta sa sedam pogodaka, Islanđanin Stefansson je postigao pet, a Dušebajev i Entrerrios po četiri.

Slika 1 od 1.
Foto: Nikola Movrić

Balićev Portland San Antonio i dalje je neporažena momčad prvenstva sa svih deset pobjeda. Novu pobjedu Portland je ostvario na svom parketu protiv Arratea sa 27:21. Demetrio Lozano sa 11 pogodaka predvodio je pobjednike, dok je Ivano Balić u pobjedu ugradio dva pogotka. I Pero Metličić je sa dva gola sudjelovao u devetoj pobjedi svog Ademara protiv Almerie sa 34:19.

Tonči Valčić sa šest pogodaka sudjelovao je u gostujućem porazu svoje Torrevieje kod Altea-a 27:25, dok je Patrik Ćavar sa također šest pogodaka predvodio svoj Granollers do gostujuće pobjede kod Teucro Ence sa 31:28.

Barcelona je uvjerljivo pobijedila posljednju Valenciju sa 37:25, a najefikasniji kod Barce bio je Iker Romero sa šest pogodaka. Reprezentativac Danske, našeg prvog protivnika na Svjetskom kupu, Lars Jeppesen u pobjedi je sudjelovao sa pet golova.

Tablica Asobal lige: Portland (10-0-0), Ciudad Real (9-1-0), Ademar Leon (9-1-0), Barcelona (9-0-1), Valladolid (7-0-3), Granollers (5-1-4),...

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

U desetom kolu njemačke Bundeslige Flensburg je ostvario gostujuću pobjedu u derbiju kola protiv Magdeburga sa 39:32. Uvjerljivo najbolji kod Flensburg bio je Danac Lars Christiansen sa 15 golova od čega sedam iz sedmeraca, Lijewski je dodao šest, a po pet su postigli naš Blaženko Lacković i drugi Danac Soren Stryger. Kod Magdeburga najbolji je bio Kretzschmar sa sedam pogodaka.

Tablica Bundeslige: Hamburg (7-1-1), Flensburg (7-1-2), Nordhorn (7-1-2), Magdeburg (7-0-2), Kiel (7-0-2), Essen (6-2-2),...

Balić, Džomba, Lacković i Šprem preko vikenda igrati će još susrete Lige prvaka nakon čega će se svi osim Lackovića u Zagrebu priključiti reprezentaciji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!