Rukomet

Šolin Fotex i Džombin Ciudad bez poraza

Ivan Varat • subota, 13.11.2004.

Nakon subotnjih utakmica posljednjeg šestog kola rukometne Lige prvaka u većini skupina sve je riješeno. Naši reprezentativci Ivano Balić, Mirza Džomba i Vlado Šola ponovno su pružili vrlo dobre igre za svoje klubove...

U derbiju skupine A koji nije imao rezultatski značaj Barcelona je u svojoj dvorani pred 3.500 gledatelja pobijedila mađarski Pick Szeged sa 35:26, no u osminu finala ulazi sa druge pozicije jer su Mađari već ranije osigurali prvo mjesto. Najbolji kod Barce bio je Mađar Laszlo Nagy sa devet golova, dok je Laluska zabio pet kod gostiju.

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

Makedonski Vardar u Skopju je remizirao (22:22) sa rumunjskom Constantom i tako izborio treće mjesto i nastavak natjecanja u Kupu pobjednika kupova gdje će se uključiti svi trećeplasirani klubovi iz Lige prvaka.

U drugom susretu Zagrebove B skupina ukrajinsko Zaporožje na gostujućem terenu u Italiji pobijedilo je Conversano sa 28:25, te tako lopticu prebacilo na Zagreb koji za osminu finala mora osvojiti minimalno bod u Francuskoj. Najbolji kod Ukrajinaca bio je Vitalij Nat sa osam golova, dok je Talijane predvodio Montalto sa devet pogodaka.

Slika 2 od 3.

U C skupini ruski Chekovski Medvedi (Rastvortsev devet) pobijedili su Brestskiy Meshkovo i za prvo mjesto čekaju kiks Gudmea u Sloveniji kod Gorenja.

U skupini D Celje Pivovarna Laško (Rutenka 12) je pobijedila Portland San Antonio sa 29:27, no Španjolci su i ranije osigurali prvo mjesto. Za Portland Ivano Balić postigao je četiri pogotka, dok je najefikasniji bio Lozano sa devet golova. U Kup kupova ide Crvena zvezda koja je poražena sa 16 golova razlike (42:26) u Poljskoj od Wisle Plocke.

Slika 1 od 2.
Foto: Nikola Movrić

Ciudad Real je ostvario i šestu pobjedu protiv danskog Koldinga 36:35 uz 10 golova Islanđanina Stefanssona, dok je naš Mirza Džomba bio drugi strijelac Ciudada sa pet pogodaka. Ciudad na kraju prvi bez poraza, Kolding ipak drugi zbog bolje gol razlike u međusobnim susretima sa Izviđaćem iz Ljubuškog (Terzić i Ćavar po sedam) koji je u gostima bio bolji od Winterthura.

Njemački Kiel (Wagner i Zeitz po šest) je potvrdio prvu poziciju F skupine gostujućom pobjedom protiv francuskog US Creteila (Guilbert i Kervadec po šest), a švedski Savehof (Larholm devet) koji je bio bolji od islandskog Haukar Hafnarfjordura je drugi, dok su Islanđani ipak treći.

Zovkov Fotex, kao i Ciudad Real, uvjerljivo sa svih šest pobjeda završio je prvi dio natjecanja. Mađari su na svom parketu bili bolji od njemačkog Lemga koji je izborio drugo mjesto. Kod Fotexa najbolji je bio bivši Zagrebaš Makedonac Kiril Lazarov sa 12 golova, dok je fenomenalan na golu bio naš Vlado Šola. U Kup kupova ide litavski Granitas koji je u gostima pobijedio norveški Sandefjord sa 26:25.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!