Rukomet

Loše kolo za hrvatske rukometaše u Španjolskoj

Branimir Korać • nedjelja, 03.10.2004.

Četvrto kolo španjolske rukometne lige donijelo nam je i prvi pravi derbi. Ciudad Real i Ademar Leon podijelili su bodove remiziravši 31:31. U ovom kolu hrvatski rukometaši ponovo nisu ubilježili pamtljive partiture...

Slika 2 od 3.
Foto: Nikola Movrić

Od naših rukometaša nastupili su Tonči Valčić, Ivano Balić i Petar Metličić, dok su Patrik Ćavar i Mirza Džomba bili odsutni zbog ozljeda...

Torrevieja našeg Tončija Valčića doživjela je novi poraz. Poražena je na svom parketu od Arratea 29:25. Pred oko dvije tisuće gledatelja domaći igrači odigrali su dosta loše i zasluženo su poraženi. U sivilo igre Torrevieje uklopio se i Tonči Valčić koji je postigao tri pogotka. Najefikasniji kod gostiju bili su Kolbine i Inigo Zalaberria s po šest golova. Domaćina su predvodili Mainer i Latorre s po pet golova.

Barcelona nije imala problema s Cangosom. Četiri lake pobjede u četiri kola dosadašnja je bilanca rukometaša Barcelone. Rezultat 32:23 za momčad iz Blau Grane dovoljno govori o kvalitativnoj razlici. Najefikasniji kod Barcelone bili su Tomas sa šest te Hernandez s pet pogodaka. Goste su predvodili Ugalde s pet i Muratović s četiri pogotka.

Granollers je bez našeg Patrika Ćavara svladao Almeriu 28:23. Domaćin je najveći dio posla obavio u prvom dijelu kada je poveo vrlo brzo sa šest pogodaka prednsoti i dalje je tu razliku samo održavao. Masachs s osam pogodaka bio je prvo ime Granollersa dok se kod gostiju istaknuo Sarmiento s pet golova.

Slika 1 od 1.
Foto: Nikola Movrić

Uvjerljiv je bio i Portland San Antonio. Momčad našeg Ivana Balića svladala je Bidasou 30:23. Balić je startao u sedmorci i postigao jedan pogodak. Njegova zamjena, Francuz Jackson Richardson, ostao je na nula pogodaka. Inače, najefikasniji kod Portlanda bili su Ortigosa s osam pogodaka te Rocas i Jorgensen s po četiri pogotka. Goste je predvodio Stojanović s devet golova.

Pobjede je nastavio nizati i Valladolid. Ovog puta stradala je slaba momčad Valencie i to na domaćem terenu 33:26. Odlični Fis s 12 pogodaka bio je najefikasniji kod Valladolida dok je kod domaćina istu ulogu imao Serrano sa sedam golova.

Altea je iznenađujuće poražena na svom parketu od Alcobendasa 24:21. U tvrdoj utakmici gosti su se puno bolje snašli i na kraju odnijeli zaslužene bodove. Predvodio ih je Oliveros s pet golova. Usamljeni Riise sa šest golova bio je prvi strijelac Altee.

U derbiju četvrtog kola sastali su se Ciudad Real i Ademar Leon. U odličnoj utakmici dvije momčadi na kraju su podijelile bodove igravši 31:31. U sastavu gostiju Pero Metličić nije se upisao u listu strijelaca iako je mogao donijeti pobjedu gostima. Naime, u posljednjim sekundama susreta Metličiću je udarac obranio Hombrados i ostalo je 31:31. Prvo ime Ciudad Rela bio je Stefansson s deset pogodaka, a kod gostiju Enterrios sa sedam pogodaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!