Rukomet

U Rusiju preko Švedske

Ivor Krapac • nedjelja, 19.12.2004.

Hrvatske rukometne reprezentativke saznale su suparnice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2005. u Rusiji, 5. - 18. prosinca u St. Petersburgu. Zdenka Kordija i njegove izabranice 11./12. i 18./19. lipnja sljedeće godine očekuju dva dvoboja sa Šveđankama...

Prva utakmica (11. ili 12.6.) igra se u Švedskoj, a uzvrat (18. ili 19.6.) će biti u Hrvatskoj, što je povlastica koju je naša reprezentacija imala kao jedan od nositelja u ždrijebu.

Poput Hrvatske, i Švedska je bila sudionik aktualnog Europskog prvenstva u Mađarskoj. Ekipa Per-Olofa Jonssona oprostila se u skupini C prvog kruga natjecanja, uz poraze protiv Rumunjske (32:25), Danske (24:21) i Njemačke (25:22).

U tri odigrane utakmice najviše su zabile Asa Eriksson, Jessica Enström i Katarina Arfwidsson, s po devet pogodaka, dok je golmanica Madeleine Grundström ubilježila 51 obranu uz postotak od 39 %. Obrana je bila bitno jača od napada - sa samo 68 postignutih pogodaka, 23 po utakmici, Švedska je bila druga najneefikasnija ekipa prvenstva, nakon Češke.

Prepreka je daleko od bezazlene, ali željeno građenje puta prema Olimpijskim igrama u Pekingu podrazumijeva da je plasman na SP u Rusiji imperativ. Talent i perspektiva hrvatskih igračica vrijedni su za novi nastup na "velikoj sceni", a do lipnja 2005. tražit će se eliminacija negativnosti registriranih u Mađarskoj...

Parovi europskih kvalifikacija za SP: Švedska - Hrvatska, Azerbajdžan - Austrija, Češka - Rumunjska, Nizozemska - Španjolska, Makedonija - SiCG, Bjelorusija - Ukrajina, Poljska - Njemačka, Portugal - Slovenija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!