Rukomet

Osječani eliminirali Goricu

Ivor Krapac • srijeda, 22.12.2004.

Poznati su svi sudionici rukometne Lige za prvaka. Uz Zagreb, Metković i Medveščak Infosistem, među šest najboljih prošli su i Osijek Elektromodul, Moslavina i Perutnina Pipo IPC. Riječki Zamet "izvisio" je porazom u Đakovu, a Gorica uz domaći neuspjeh protiv Osječana...

Rukometaši Zameta danas su doživjeli niz "nezgoda na radu". U srijedu su se probudili kao četvrti na ljestvici, prvi do odmaklog trolista na vrhu, a na kraju dana ostali su sedmi, s neznatnom teoretskom mogućnošću da uđu u Ligu za prvaka. Za prolaz im treba poraz Pipa IPC od 16 ili više razlike na gostovanju kod Ekol Ivančice, u zaostatku iz desetog kola, što je, najblaže rečeno, malo vjerojatno.

Riječani su veći dio šanse za elitno društvo propustili u Đakovu, uz 31:26 (17:13) za trinaestoplasiranog istoimenog domaćina. Šunda je zabio devet, a Kapular sedam golova za Đakovo, dok se vratar Rajković pridružio s 14 obrana. Najraspoloženiji gostujući igrači bili su Hrvatin i Panić, s po pet pogodaka.

Vezane vijesti

Zametu na ruku nisu išli ni ostali rezultati. Perutnina Pipo IPC "preskočila" je Riječane s 28:25 (12:11) u Varaždinu, protiv Varteks Di Caprija, uz odlučujući bijeg do 23:17 u posljednjoj četvrtini susreta. Barišić je ubilježio sedam, a Borković, Belko i Turk po pet pogodaka za goste iz Čakovca. Radujković je zabio devet golova, a Vujović dodao 13 obrana za Varteks DC.

Moslavina je obavila svoj dio posla s uvjerljivih i očekivanih 36:29 (19:13) protiv Dubrave, uz devet golova Banovića, pogodak manje Mikuličića i 16 obrana Adamovića. U gostujućoj momčadi istaknuli su se Obad (šest golova) i vratar Lončar (11 obrana).

Osijek EM prošao je u posljednjoj utakmici dana, s 30:29 (11:19) u Velikoj Gorici. Prvo poluvrijeme donijelo je potpunu dominaciju i osam pogodaka prednosti za domaće, a u drugom dijelu su se Osječani vratili u završnici, nakon zaostatka od 27:23 petnaestak minuta do kraja. Kuže je zabio devet, a Bičanić šest golova za goste, dok se vratar Rajković pridružio s 12 obrana. Domaćima nije pomoglo sedam pogodaka Černetića, ni 17 obrana Boučeka.

Ovaj poraz donio je i kraj svih nada Gorice, prošlosezonskog drugoligaša, da će dohvatiti Ligu za prvaka. No, Vladimir Jelčić i njegovi igrači svejedno mogu biti zadovoljni obavljenim u prvom dijelu prvenstva.

PH, 15. kolo: Moslavina - Dubrava 36:29, Varteks Di Caprio - Perutnina Pipo IPC 25:28, Đakovo - Zamet 31:26, Gorica - Osijek Elektromodul 29:30, Karlovac - Split 29:25.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!