Rukomet

Spektakularni povratak Mirze Džombe

Branimir Korać • petak, 08.10.2004.

Duga stanka zbog ozljede nije utjecala na igru Mirze Džombe. Najbolje desno krilo svijeta odigralo je izvrsnu utakmicu za svoj Ciudad Real postigavši 11 pogodaka u pobjedi kod Alcobendasa. Odličan je bio i Tonči Valčić u minimalnom porazu Torrevieje od Barcelone...

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Mirza Džomba spektakularno se vratio nakon dugog izbivanja zbog ozljede. U prvom službenom nastupu za svoj Ciudad Real, u susretu petog kola španjolskog prvenstva, bio je najzaslužniji za tešku pobjedu na gostovanju kod Alcobendasa 36:33. Odlični Džomba još jednom je dokazao da je najbolje desno krilo svijeta predvodivši Real do pobjede postigavši 11 golova. Što je još važnije Džomba je susret izdržao bez problema ne osjećaju nikakve tegobe. Inicirao je preokret rezultata kada su gosti iz minusa kod rezultata 27:26 došli u plus povevši 33:31. Uz Džombu odlično je odigrao Stefansson koji je postigao sedam golova. Najbolji kod domaćina bio je Valenzuela sa sedam golova.

Portland San Antonio lako je slavio na gostovanju kod Almerie 27:16. Ivano Balić postigao je jedan pogodak za pobjedničku momčad koju je predvodio Rocas sa sedam golova. Kod domaćina najefikasniji bio je Sarmiento sa šest golova.

Odličnu utakmicu odigrali su Torrevieja i Barcelona. Barcelona je slavila 31:30. Slavna Barca imala je tijekom drugog poluvremena prednost i od šest pogodaka, ali sve je to umalo prokockala i ostala bez pobjede. Ipak, domaćin se nije najbolje snašao u završnici i gosti zasluženo slave. Tonči Valčić bio je vrlo dobar postigavši tri pogotka, ali odigrao je odličnu obranu na opasnom Jeppesenu koji je bio strijelac samo dva puta. Inače najefikasniji kod Torrevieje bili su Manier i Cuartero s po šest golova, a kod gostiju Victor Tomas s 12 golova

Granollers je ponovo bez našeg Patrika Ćavara slavio na gostovanju kod Morrazo Cangasa 25:19. Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Krivokapić sa šest golova, a kod domaćina Muratović sa sedam golova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!