Rukomet

Džomba šest golova, Zvezda iznenadila Laško

Branimir Korać • nedjelja, 10.10.2004.

U prvim susretima prvog kola Lige prvaka najveće iznenađenje priređeno je u Beogradu. Europski prvak Pivovarna Laško iz Celja poražena je od Crvene zvezde. Iznenađenje predstavlja i tek neriješen rezultat Flensburga kod slovačkog Tatrana...

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Barcelona je u prvom susretu u skupini A lako izišla na kraj s makedonskim prvakom Vardarom. Španjolci su slavili 31:22. Mađar Nagy postigao je sedam pogodaka, dok je kod gostiju najbolji bio nekadašnji igrač Zagreba i Metkovića Ivan Markovski s deset golova.

U skupini C odigran je također jedan susret. GOG Gudme je vrlo lako svladao bjeloruskog predstavnika Brestskiy Meshkovo 36:17. Kod domaćina najefikasniji bii je Pedersen sa šest golova, a kod gostiju Marun također sa šest pogodaka.

Slika 4 od 5.
Foto: Ivor Krapac

U skupini D igrana su oba susreta i odmah jedno iznenađenje. Crvena zvezda svladala je u Beogradu aktualnog prvaka Europe Pivovarnu Laško iz Celja 33:32. U odličnoj utakmici domaćin je veći dio susreta vodio i zasluženo slavio. Najefikasniji kod domaćina bili su Nikčević i Nenadić sa sedam golova. Goste je predvodio Rutenka s 11 pogodaka. Portland San Antonio lako je slavio na gostovanju u Poljskoj 30:19. Poljski prvaka Wisla Plock nije se mogla ravnopravno držati s odličnim gostima koje je predvodio Rocas s osam pogodaka. Ivano Balić u listu strijelaca upisao se dvaput. Najefikasniji kod domaćina bio je Niedzielski sa četiri pogotka.

Slika 3 od 4.
Foto: Nikola Movrić

U skupini E, Ciudad Real protutnjao je kroz Ljubuški. Odlični Španjolci slavili su 37:23. Najefikasniji kod pobjednika bio je Egipćanin Zaky s devet pogodaka, dok je Mirza Džomba upisao šest. Kod domaćina najefikasniji bio je Terzić s deset pogodaka. Kolding je u drugom susretu lako slavio na gostovanju kod Winterthura 38:28.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Neugodno iznenađenje svojim navijačima priredio je Flensburg koji je u prvom susretu skupine H na gostovanju kod Tatrana u Prešovu igrao svega 24:24. Najefikasniji kod Nijemaca bili su Stryger sa šest i Klimowets s pet pogodaka. Blaženko Lacković pogodio je dvaput. Prvo ime Tatrana bio je Antl koji je postigao devet golova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!