Nogomet

Maksimirski stadion - prividno mrtvilo

Dražen Patarčić • petak, 10.03.2000.

Ugodno društvo u Maksimiru (Snimio: Dražen Patarčić)

Iako se početak velikog hrvatskog derbija između Dinama i Hajduka opasno približava, u plavoj momčadi nema posebnih naznaka da se nešto ozbiljno priprema za ovaj vikend u Maksimiru. Igrači su u nekoliko minuta napunili novinarsku "press" ložu, svi sa osmijehom, zadovoljni i veseli. Posjedali su u jedan kut i zagonetno se smijuckali, zapravo izgledali su kao izvanredna klapa.

Audio: Vlak diktira prvih jedanaest

Igrači su puni optimizma pred sutrašnji derbi. Počelo je sa šalama na tvrdu Šabićevu glavu, a završilo jadikovanjem Krznara što će ovaj derbi gledati s tribina. Kako se osjećaju i što očekuju od ove iznimno važne utakmice pročitajte u izjavama igrača, trenera i djelatnika Dinama...

Maksimirska "djetelina" - Šokota, Mikić, Bišćan i Pavlović (Snimio: Dražen Patarčić)

Tomo Šokota: "Ova utakmica je važna i njima i nama. Mi s pobjedom, sigurno lakše ulazimo u nastavak prvenstva i mislim da smo onda sigurno bliži osvajanju prvog mjesta i igranju u Ligi prvaka. Sigurno je i to da ovaj derbi dobija i po tome što se vratio Dinamo na teren, jer poznato je kakvo je pozitivno ozračje donijelo povratak imena među naše navijače. Derbi Dinamo - Hajduk, to samo za sebe govori dovoljno. Mi sutra moramo sve napraviti da na terenu pobijedimo, i sve napraviti da tu pobjedu poklonimo našim navijačima. Eto, ja tu pobjedu poklanjam unaprijed našim najvjernijim navijačima. Oni su je najviše zaslužili.">

Audio: Pobjeda kao poklon navijačima od Šokote

Josip Šimić: "Bliži se derbi, osjeti se to na svakom koraku među nama igračima, no dobro to podnosimo. Uvjereni smo u našu dobru igru, našu pobjedu, i mislim da će naši navijači slaviti nakon utakmice. Dinamo će, čini se, krenuti u utakmicu s dva napadača, tako nekako nam je trener Vlak najavio. Jer bit će to izuzetno teška utakmica, u kojoj se vjerovatno do posljednjih minuta neće znati pobijednik. Na zadnjoj utakmici u Maksimiru bilo je 1:1, i ja sam postigao taj gol. Dobro sam tada odigrao utakmicu. Ma, nema ljepšeg doživljaja od igranja protiv Haduka pred prepunim tribinama. Svakom igraču je to velika čast, ali i obveza pred našim predivnim navijačima. Vjerujem da ćemo mi u ovoj utakmici pobijediti i na tablici se dovoljno odlijepiti, tako da mirnim igrama do kraja prvenstva sačuvamo prvo mjesto."

Marijan Vlak, trener: "Ova utakmica neće odlučiti tko će biti prvak države, ali će sigurno naša pobjeda značiti veliki korak k tom cilju. Momčad je poznata, i nemam nikakvih nedoumica. Utakmicu počinjemo s dva napadača."

Audio: Kako Vlak doživljava značenje ove utakmice?

Velimir Zajec, sportski direktor: "Ovo će, kao i uvijek, biti velika nogometna priredba. Sve te utakmice, ma gdje da su se igrale, bile su derbi. Tako i sada. Motivi su prisutni na obje strane, mi vec četiri godine držimo visoki ritam i svakako smo mali favorit, mada u derbijima takvih uloga nema. Mi s pobjedom želimo zadržati prvo mjesto, mada bih ja osobno bio zadovoljan i neriješenim rezultatom."

Zoran Pavlović: "Ovo je moj prvi veliki derbi, možda nisam svjestan što se to događa. Meni je prvi puta, ovi moji dečki znaju, imaju taj osjećaj Ja samo želim dobro odigrati i pobijediti u ovoj utakmici. Svakako pobjeđujemo u ovoj utakmici, ali ne bih se usudio prognozirati rezultat."

Damir Krznar: "Zbilja sam propustio lijepih i pravih utakmica, ali ova mi pada nekako najteže. Dinamo i Hajduk u jednoj atmosferi prepunog stadiona i divnog navijanja. Jedna lagana satisfakcija biti će naša pobjeda u ovoj iznimno teškoj utakmici. Ja se nadam da ću za tjedan dana biti među igračima koji će konkurirati za sastav. Mogao sam i za ovu utakmicu, ali kako očekujemo jednu tvrdu, tešku utakmicu, odlučili samo da ovu utakmicu preskočimo, jer očekujemo pravi "fajt" na terenu, a ja još nisam 100 posto spreman."

Bila su to samo neka od razmišljanja plavih maksimirskih lavova. Svi do jednoga očekuju korektnu i dobru podršku s tribina, pobjedu i veliko zajedničko slavlje s navijačima nakon utakmice. Poželimo da se odigra kvalitetno, da vidimo najvažnije u nogometu - golove, a pobjedu neka odnese ovaj puta nogomet, a ne tučnjave, izazivanja i neredi, ma s koje strane dolazili.

SuperSport HNL

1Dinamo 00:000
2Gorica 00:000
3Hajduk 00:000
4Istra 1961 00:000
5Lokomotiva 00:000
6Osijek 00:000
7Rijeka 00:000
8Slaven Belupo 00:000
9Šibenik 00:000
10Varaždin 00:000

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Dinamo 00:000
2Gorica 00:000
3Hajduk 00:000
4Istra 1961 00:000
5Lokomotiva 00:000
6Osijek 00:000
7Rijeka 00:000
8Slaven Belupo 00:000
9Šibenik 00:000
10Varaždin 00:000

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!