Ostali sportovi

Ferrari slavi, M. Schumacher svjetski prvak!

Hrvoje Niče • nedjelja, 08.10.2000.


Novi svjetski prvak slavi

Michael Schumacher novi je prvak Formule 1! Nakon pune 21 godine, Ferrari je u pojedinačnoj konkurenciji osigurao krunu. Suzuka se i ovaj put pokazala odlučujuća kod odlučivanja o pobjedniku između dva velika rivala, a za razliku od prošlih godina, Michael Schumacher i Ferrari ovog su puta sretni napustili japansku stazu. Tako je njemački pilot uzrokovao veliko slavlje, kako u Njemačkoj, tako i u Italiji, gdje već dva puna desetljeća čekaju trenutak kad će se “propeti konjić” popeti na vrh svjetskog automobilizma, nakon Jodyja Shecktera 1979. godine...

Iako je "Schumi" imao pole-position, nije ga dobro iskoristio, već je u prvi plan odmah iskočio Hakkinen. Velikim djelom utrke "leteći Finac" bio je vodeći, a kako se i očekivalo odluka je pala u boksu.


Italija je jutros bila na nogama, uz televizore

Hakkinen, M. Schumacher i Coulthard zadnji su otišli u boks u prvom dijelu utrke, no Schumacher ne dobiva previše, već se ponovo vraća na svoju poziciju. Kiša je ipak počela padati, što je Schumacher iskoristio na najbolji mogući način, smanjivši prednost na jednu sekundu, no ipak se nije usudio ozbiljnije napasti, jer je pri jednom takvom pokušaju zamalo imao "bliski" susret s Zontom koji je zaostao za čitavi krug.

U drugom dijelu utrke prvi u boks ulazi Hakkinen, dok je Schumacher nekoliko krugova povećavao prednost, pa se tek onda odlučio na boks iz kojeg je izašao s četiri sekunde prednosti nad Hakkinenom. To je za Finca do kraja utrke bilo nedostižno, a Schumacher je odličnom vožnjom napokon uspio s Ferrarijem doći do trećeg osobnog naslova prvaka Formule 1. Do kraja prvenstva je ostala još jedna utrka, no bez većeg značaja jer Schumacher ima 12 bodova više od Hakkinena. Slavlje u Italiji i rodnoj Njemačkoj već je poodavno počelo.

1. M. Schumacher1:29:53:435 207.307 km/h
2. Hakkinen + 0:01:837
3. Coulthard + 1:09:914
4. Barrichello + 1:19:190
5. Button + 1:25:694
6. Villeneuve 1 krug
7. Herbert 1 krug
8. Irvine 1 krug
9. Zonta 1 krug
10. Salo 1 krug
11. Diniz 1 krug
12. De La Rosa 1 krug
13. Trulli 1 krug
14. Fisichella 1 krug
15. Mazzacane 2 kruga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!