Rukomet

Červar: "Vrlo smo optimistični, ali i oprezni"

Ivan Varat • četvrtak, 07.04.2005.

Rukometaši Zagreba u nedjelju u maloj dvorani Doma sportova protiv skopskog Vardara borit će se za finale Kupa pobjednika kupova nakon poraza od dva gola razlike u prvoj utakmici u Makedoniji. U taboru Zagreba vlada optimizam, ali i oprez...

RK Zagreb u nedjelju igra vrlo važan uzvratni susret polufinala Kupa kupova protiv skopskog Vardara koji je u Zagreb donio prednost od dva pogotka ostvarenu na prvoj utakmici u Skopju. Na press konferenciji uoči utakmice prisustvovali su treneri Lino Červar i Silvio Ivandija, Slavko Goluža, sportski direktor Božidar Jović, te direktor kluba Bartol Kaleb.

Prekid utakmice

"Delegat utakmice u Skopju rekao nam je da će utakmica sigurno biti prekinuta ukoliko u dvorani bude bilo kakvih nacionalističkih slika ili transparenta i zato molimo navijače da se toga i pridržavaju", rekao je Božidar Jović.

Prvi je riječ preuzeo strateg Lino Červar koji je spomenuo da Zagreb ima velike šanse za plasman u finale, no uz veliku dozu opreza. "Mislim da imamo šanse plasirat se u finale Kupa kupova koji je drugo prestižno natjecanje u Europi i zbog toga smo vrlo motivirani. Protivnik nam je nezgodiniji nego Partizan jer su dobro popunjeni na svima mjestima. Vardar je jedna ekipa koja nam može stvoriti velike probleme ako utakmici ne pristupimo kako treba. Naravno vrlo smo optimistični, no moramo biti i oprezni."

Osvrnuo se Červar i na prvi susret u Skopju, te iznio formulu uspjeha za prolazaka u finale. " Za uspjeh u nedjeljnoj utakmici moramo izbjeći crnu rupu koju smo imali u prvom susretu. Nedopustivo je da od 19 napada mi realiziramo smo tri. Ako želimo plasman u finale toga ne smije biti. Također u prvoj utakmici igrali smo praktički bez dva važna igrača i reprezentativaca Igora Vorija i Nikše Kaleba koji će morati pokazati da je to bio samo slab dan. Za pobjedu i prolaz dalje moramo pokazati veću agresiju u oba pravca i napadi nam moraju biti puno brži, prodorniji i aktivniji."

Červarov pomoćnik Silvio Ivandija kratko je dodao da će važnu ulogu igrati i psihologija. "Ponajviše moramo raditi na psihi jer ne smijemo olako shvatiti protivnika. Izjava Majnova da ćemo ih pobijediti sa osam razlike nije dobra i takvo razmišljanje općenito nije dobro. Trebamo biti realni jer u suprotnom moglo bi nam se to osvetiti."

Slika 1 od 2.
Foto: Dejan Mihajlovski

Slavko Goluža u ime igrača komentirao je da se ne treba opterećivati protivnikom već svojom igrom i da vjeruje u uspjeh. "Ne treba se opterećivati protivnikom i previše razmišljati o njima nego odigrat ono što će treneri tražiti od nas. Naravno da ih treba respektirat, ali nemamo ih se razloga bojati. Maksimalnim zalaganjem i uz pomoć navijača vjerujem kako nećemo imati problem."

Na kraju novinarima se obratio direktor Kaleb, spomenuo tehničke detalje oko utakmice i izjavio da od dolaska navijača iz Makedonije neće biti ništa. "Na utakmici će biti veliko osiguranje jer smo pod uvjetnom kaznom EHF-a. Upravo danas smo platili onih 13.000 eura kazne i molimo sve navijače da bez ikakvih incidenata, sportski, bodre svoj klub. Navijači iz Makedonije, njih oko 150 imalo je namjeru doći na utakmicu, no mi smo to ipak odbili jer tko zna tko sve može biti u toj skupini navijača. Nakon svega moramo biti oprezni. Mi smo u Makedoniji bili vrlo primjereno i korektno primljeni i to ćemo našim gostima i uzvratiti."

Utakmica se igra u maloj dvorani Doma sportova u nedjelju u 17.15, a ne u 18 sati kako je prvo bilo najavljeno zbog traženja HRT-a. U prodaju će biti pušteno oko 1500 ulaznica, dok će ostalih 1500 ulaznica biti podijeljeno sponzorima. Karte će se po atraktivnoj cijeni od 20 kuna prodavati u petak od 15.30 do 18.30 i u subotu od 10.30 do 12.30 i od 15.30 do 18.30 sati. Igrači Zagreba će kao i uoči svake važnije utakmice otići u karantenu i to u Vilu Tina, dok će gosti biti smješteni u hotelu I.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!