Tenis

Birajte najbolje hrvatske sportaše i sportašice

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 27.12.2004.

Štovani čitatelji, i ove godine vam nudimo mogućnost da odaberete najbolje hrvatske sportaše u godini na izmaku. Nakon raznih izbora koji se događaju ovih dana, vrijeme je da riječ preuzmete vi - navijači. Danas vam predstavljamo pet hrvatskih sportskih heroina...

Sportnet.hr provest će anketu o najboljim hrvatskim sportašima, sportašicama i ekipama. Počinjemo s izborom sportašice godine, a danas vam nudimo izbor između 5 hrvatskih heroina iz 2004. godine.

Slika 2 od 2.
Foto: Dražen Patarčić

TAMARA BOROŠ (stolni tenis)
Tamara je zasigurno jedna od najkonstantnijih hrvatskih sportašica, jer jedina već godinama sudjeluje u svim izborima za najbolju. Ni ove sezone nije razočarala, uz dobre nastupa na tutnirima, nesreća ju je zadesila na Olimpijskim igrama, jer je već u četvrtfinalu najetjela na "nepobjedivu" Kineskinju Yining Zhang. Svejedno, Tamara je na "Starom kontinentu" nedodirljiva, pa je ove godine proglašena najboljom europskom stolnotenisačicom.

Slika 5 od 5.
Foto: Nikola Raguž

SANJA JOVANOVIĆ (plivanje)
Ako Tamaru u ovim izborima viđamo već godinama, sva je prilika da ćemo tu gledati ovu mladu Dubrovčanku u izborima narednih godina. Sanja je ove godine srušila nekoliko državnih rekorda, a najveći rezultat joj je bronca na EP u Madridu, što je i prva medalja hrvatskog ženskog plivanja na EP uopće. Uz odlične rezultate i pobjede na snažnim mitinzima, Sanja je dogurala i do polufinala Olimpijskih igara.

Slika 4 od 4.
Foto: arhiva CROSKI

JANICA KOSTELIĆ (skijanje)
Snježna kraljica je pretplaćena na mjesto u ovom izboru, pa makar i ne pobijedila ni u jednoj utrci sezone. Naravno, to je za Janicu "nemoguća misija", pa je i u ovoj godini, ozljedama i pauzi usprkos, stigla pogledati društvo s najviše stepenice (Aspen, slalom). Nakon operacije štitnjače u siječnju, Janica je još jednom pokazala da je fenomen, vrativši se ove jeseni u vrh Svjetskog kupa. S dodatkom da ove sezone Snježna kraljica "gađa" i brže discipline, jer je u slalomu toliko dominantna, da joj više i nije (pre)zanimljiv.

Slika 1 od 1.
Foto: Neven Jurković

KAROLINA ŠPREM (tenis)
Varaždinka iza sebe ima sezonu karijere, koju je završila na 18. mjestu WTA liste, a "dužila" je jedno vrijeme i 17. poziciju. Odlične rezultate na velikim turnirima, začinila je četvrtfinalom Wimbledona, u kojem je poražena od Davenport, između ostalog i zbog ozljede gležnja. Venus Williams ju je zaustavila u polufinalu Berlina, no vratila je Amerikanki u 2. kolu Wimbledona i ubilježila jedan od najvećih "skalpova" u svojoj karijeri. Na OI oprostila se od turnira u osmini finala.

Slika 3 od 3.
Foto: Davor Sajko

BLANKA VLAŠIĆ (atletika)
Blanka je imala "sezonu iz snova", sve do tjedan dana prije odlaska na Olimpijske igre. Dvaput rušen državni rekord, preskočenih 202, pa 203 na mitingu u Ljubljani, pobjede na nekoliko mitinga, svrstavale su je u krug favorita za medalju na OI u Ateni. No, Blanku je presjekla bolest, umiješala svoje prste i zaustavila je na preskočena 193 centimetra, što je za nju inače "šala mala". Usprkos Ateni, Blanka iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri, s postavljenim visokim ciljevima za narednu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!