Ostali sportovi

NHL: Loš start novaka u ligi

Tomislav Pacak • utorak, 10.10.2000.

Čak 10 utakmica National Hockey League odigrano je u subotu, dok se u nedjelju i ponedjeljak većina momčadi odmarala. Novaci u ligi, Minesotta Wild i Columbus Blue Jackets jos nisu okusili slast pobjede, što je i donekle očekivano. U subotu je Minesotta izgubila u Phoenixu od Kojota koji su zaista dobro krenuli u ovu sezonu. Treba istaći Jeremya Roenicka koji je dva puta asistirao te jednom i sam zatresao mrežu za pobjedu Phoenixa 4:1.

Rezultati:

LA Kings at Buffalo 3:5
Montreal at Toronto 0:2
Dallas at Ottawa 1:3
Boston at Philadelphia 5:1
Washington at Carolina 3:3
NY Rangers at Atlanta 2:1
Chicago at Columbus 5:3
Colorado at Edmonton 1:1
Minesotta at Phoenix 1:4
Predators vs. Penguins 1:3
Vancouver at Tampa Bay 5:4
St. Louis at Anaheim 5:1
Florida at Boston 2:4
LA Kings at Columbus 7:1
Dallas at Toronto 3:1

LA Kingsi su postali odlična momčad, ali ipak nisu uspjeli doći do bodova u Buffalu. Vaclav Varada je sa dva gola pomogao Sabresima doći do vrijedne pobjede nad gostima iz LA-a. U kanadskom derbiju, Canadiensi su bez ispaljenog metka pali u Torontu. Hoglund i Berezin su postigli golove za Maple Leafse, dok je Curtis Joseph obranio svih 26 udaraca na svoj gol. Aleksei Yashin se vraća u formu, što dokazuje i pogodak koji je pomogao Senatorsima da pobijede Dallas Starse. Da su se zaista dobro pripremili za sezonu, dokazali su Boston Bruinsi u Philadelphii pobjedom 5:1 protiv Flyersa. Allison je imao čak 4 asista, Thornton dva gola i dva asista, a Dafoe je na golu obranio 27 od 28 udaraca.

Izjednačenu utakmicu odigrali su Capitalsi i Hurricanesi koja je nakon produžetaka završila 3:3. Kapanen (Carolina) dao je dva gola te jednom asistirao, dok je K. Johansson (Washington) sudjelovao kod sva tri gola svoje momčadi. Rangersi su u svojoj premijeri teškom mukom svladali nejake Atlanta Trasherse. 2 gola Rangersi su dali s igračem vise, i znali su tu prednost sačuvati do kraja susreta. Columbus Blue Jackets su na domaćoj premijeri poveli 3:0 protiv Chicaga, ali nisu znali sačuvati tu veliku prednost, te su na kraju Blackhawksi slavili 5:3. Tony Amonte je odigrao odlicno za Chicago, te ih predvodio sa dva gola i asistom. Patricku Royu nedostaju tri pobjede da bi postao najuspješniji golman svih vremena, ali čini se da "lavina" ove godine može odigrati samo neriješeno. Nakon remija u Dallasu, Avelanche je odigrao 1:1 u Edmontonu protiv vrlo dobrih Oilersa kod kojih je opet briljirao Tommy Salo sa 33 obrane. U drugom međusobnom susretu u Tokiju, Predatorsi su poveli 1:0 protiv Penguinsa, te nagovijestili još jedno iznenađenje, ali Robert Lang, Martin Straka i Jan Hrdina su svojim pogocima razveselili prisutne Japance, te doveli Pingvine i novog trenera Ivana Hlinku do prve pobjede u sezoni.

U nedjelju su odigrane samo dvije utakmice. Vancouver se opet pokazao kao vrlo čvrsta momčad, pobijedili su Tampa Bay Lightning 5:4 i to sa tri gola postignuta u zadnjoj trećini. St Louis hvata pravu formu, što su na svojoj koži osjetile Mocne Patke iz Anaheima koje su u svojoj dvorani izgubile 5:1. Treba istaknuti sjajan nastup najboljeg NHL braniča prošle sezone, Chrisa Prongera, koji je osim postignutog gola sjajno zaustavio Finca Sellanea. Jučer je Boston nastavio s dobrim nastupima, pobijedivši Pantherse kod kuće 4:2. Florida je dominirala, imala više udaraca, ali Bure i društvo nisu nasli pravi način kako zabiti gol Bostonu. LA Kingsi su pobjedom 7:1 izliječili frustracije iz Buffala gdje su dominirali, ali i izgubili od Sabresa. Luc Robitallie je opet dao dva gola, dok je Zigmund Palffy tri puta asistirao, te jednom i sam zabio pogodak. U najljepšoj dvorani u ligi, Air Canada Centru, domaći Maple Leafsi su u trećoj trećini izgubili vodstvo od 1:0, te na kraju izgubili 3:1 od aktualnih vice - prvaka Dallas Starsa. Toronto je bio bolji u toj utakmici, ali na vratima Dallasa je fantastično branio Ed Belfour, po mnogima prvi vratar lige.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!