Ostali sportovi

Brzojavi sućuti obitelji Ljubek

Bernard Jurišić • petak, 13.10.2000.

Povodom tragične smrti Matije Ljubeka, najvećeg hrvatskog olimpijca svih vremena, obitelji Ljubek stiglo je mnoštvo brzojava sućuti sa svih strana svijeta.

Među prvima, svoje je brzojav poslao Hrvatski olimpijski odbor, čiji je aktivni član Ljubek bio godinama. "Već za života legenda, jedan od najvećih naših i svjetskih športaša, ugledan, cijenjen i poštovan, ostat će u našim mislima i trajnoj uspomeni kao športski uzor kojem će se diviti, s kojim će se uvijek mjeriti, uspoređivati i čijem će športskim dosezima težiti generacije športaša i športskih poklonika. Bio je i ostao jedini i jedinstveni Matija, naš Matija, Matija kojeg smo voljeli i kojeg nikad nećemo zaboraviti.", stoji u brzojavu HOO-a.

Brzojave sućuti posala je i Hrvatska zajednica u Australiji, s kojom se Ljubek zbližio tijekom boravka naših reprezentativaca u Sydneyu. Počast Ljubeku izrazila je Hrvatska vlada, koja je minutom šutnje na svojoj sjednici i brzojavom sućuti obitelji, kojeg je potpisao Goran Granić, izrazila svoje poštovanje prema prerano preminulom velikanu hrvatskog sporta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!