Ostali sportovi

NHL: Prvi bodovi za novake

Tomislav Pacak • petak, 13.10.2000.

Nakon što je u srijedu Minesotta odigrala 3-3 s Philadelphiom i osvojila prvi bod u povijesti za tu momčad, dvostruko više bodova osvojili su Columbus Blue Jackets u Calgaryu gdje je domaćim Flamesima Adams zabio dva gola te predvodio svoju ekspanzijsku momčad do povijesne pobjede. Oilersi su nakon dobrog starta gostovali u Montrealu te izgubili 5-2. Odličnu utakmicu odigrao je za Canadiense Partick Brisebois, postigao je gol te dva puta asistirao suigračima.

Rezultati

Edmonton at Montreal 2:5
Colorado at Calgary 3:1
Dallas at Carolina 2:5
NY Islanders at Toronto 2:3
Washington at Atlanta 3:3
Edmonton at Detroit 4:3
Philadelphia at Minesotta 3:3
Boston at Anaheim 3:2
Montreal at NY Rangers 1:3
St. Louis at LA Kings 4:4
Detroit at Chicago 4:0
Philadelphia at Dallas 1:4
Columbus at Calgary 3:2
Colorado at Vancouver 5:2
Phoenix at San Jose 1:2

Colorado je konačno nakon dva remija došao do pobjede, i to u Calgaryu. Patrick Roy je branio sjajno, dok je 39-godisnji Ray Burque sa dva vazna asista pokazao kako se hokej može igrati i u tako poznim sportskim godinama. Viceprvaci Starsi su doživjeli uvjerljiv poraz protiv Carolina Hurricanesa. Treba ipak reći da zbog lakše ozljede nije branio Ed Belfour, dok je kod Caroline Rod Brindamour golom i dobrom igrom pokazao da će biti veliko pojačanje momčadi iz Caroline.

NY Islandersi su izbubili u Torontu (Berezin gol+asist), dok su Capitalsi tri puta stizali vodstvo Atlante te na kraju izvukli neriješeno nakon produžetka. Tri momčadi slave ove godine 75 godina svog postojanja: Detroit Red Wingsi, NY Rangersi i Chicago Blackhawksi. U svojoj ovogodišnjoj premijeri pred domaćom publikom, nakon male proslave Red Wingsi su izgubili od Oilersa u napetoj i kvalitetnoj utakmici. Zanimljivo je istaknuti da je Šveđanin Mika Salo opet imao 33 obrane, čini se da mu to postaje navika. Po prvi put ove sezone, na led Madison Square Gardena izašli su Rangersi. Povratnik u momčad, novi kapetan i hokejaška legenda Mark Messier je doživio prave ovacije publike, a Rangersu su nakon velike proslave pobijedili Canadiense 3:1. Treba reći da je Messier postigao svoj prvi zgoditak sezone, dok je Dvorak zabio preostala dva za Rangerse.

Nakon što su izgubili svoju domaću premijeru, Red Wingsi su odlučili upropastiti proslavu Blackhawksa, te su ih pobijedili 4:0 usred Chicaga. Očito je da je golman Detroita Legace obavio svoj dio posla, dok su se za golove pobrinuli Fedorov i društvo. Boston Bruinsi briljiraju ove godine, pobijedili su i Moćne Patke u Anaheimu. Alison je imao tri asista (opet), dok je Thornton zabio dva gola (opet). Najzanimljiviju utakmicu dosada u ligi odigrali su LA Kingsi i gosti iz St. Louisa. Ove godine odlični Kingsi predvođeni Pallfyem i Robitailleom poveli su 4:0 u trećoj trećini, i uspjeli u 15 minuta prokockati cijelu prednost. Bilo je tu sjajnog hokeja, ali i par incidenata. Nakon jednog takvog na 15 minuta isključen je bio kapetan Bluesa Chris Pronger (5 minuta igrali su s igračem manje i primili su dva gola), to se pokazao kao jedan od važnijih trenutaka u utakmici. No najvažniji se dogodio 33 sekunde (!) prije kraja kada je Jochen Hecht zabio izjednačujući gol za Bluse, na užas prisutnih gledatelja u LA-u.

Sinoć su Starsi uvjerljivo svladali Flyerse u svojoj Reunion Areni sa 4-1. Brett Hull je zabio dva gola s kojima je prestigao svog slavnog oca Boba. Lavina iz Colorada je nastavila niz bez poraza pobjedom 5-2 u Vancouveru. Cijela momčad igra jako dobro, ovaj put je Hejduk iskoristio to za svoja prva dva gola sezone. Kojoti iz Phoenixa su doživjeli prvi poraz ove sezone u San Joseu, zahvaljujući ponajviše fenomenalnom Shieldsu na vratima Sharksa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!