Nogomet

Hajduk - Čakovec: Zraka sreće pomilovala bijele

Bernard Jurišić • utorak, 17.10.2000.

Incidenti na kraju

Pri izlazu sa travnjaka, došlo je do incidenta ispred ulaza u svlačionice. Odmah po ulasku igrača u tunel koji odvodi s travnjaka, nastala je gužva, u kojoj je sudjelovala većina igrača obje momčadi. Vinovnici sukoba su Jurica Karabatić i Zvonimir Deranja, nogometaš Čakovca je udario napadača Hajduka, nakon čega su prema njemu pohrlili neki igrači domaće momčadi, pa čak i gledatelji koji su se tu zatekli. Karabatić nam je nakon utakmice rekao: ”Imali smo jedan sudar na utakmici, kad me zakačio nogom, a potom opsovao da se dižem na noge. Po završetku utakmice čestitao sam nekim igračima Hajduka, Leki, Biliću, a njemu sam odbio pružiti ruku. On mi je zatim na izlasku sa terena, podapeo nogu, na što sam reagirao.”. Strku i gužvu na kraju su morali smirivati redari, čak i specijalci.
Nakon toga, svjedočili smo proljevu emocija jednog od Hajdukovih oružara (Balić), zbog čega je ni kriv ni dužan, stradao mladi igrač Čakovca Marinko Škaričić, inače jedan od najboljih igrača gostiju danas. Splićanin Škaričić (kao i Karabatić, bivši igrač Splita), došao se ispred Hajdukove oružarnice pozdraviti s ocem, što je iziritiralo Balića, koji mu je zbog sukoba koji se zbio prije toga - zaprijetio i na očigled svih prisutnih novinara i službenih lica, opalio šamar. Agresivnog Balića su kolege odvukle u oružarnicu, a Škaričić je uplakan završio u autobusu za Čakovec. Sve skupa - bespotrebno.

Još jedno blijedo izdanje splitskog Hajduka, na žalost (ili na sreću?) vidjelo je tek oko 1000 gledatelja. Subotnji remi protiv Šibenika kao da je demoralizirao i navijački puk, koji ni u pobjedi protiv Čakovca i prolasku u četvrtfinale Kupa Hrvatske, kojeg splitska momčad ove godine brani, nije pronašao zadovoljštinu, već je na kraju domaća momčad izviždana, možda i više nego u subotu.

Mlaka igra, bez pravog smisla i ideje odvijala se uglavnom na sredini terena, iako ne bismo rekli da smo gledali najdosadniju utakmicu u Poljudu ove jeseni. Više od Hajduka za to su zaslužni gosti iz Čakovca, koji se nisu kao Šibenik u subotu, opredijelili za “bunkerčinu”, već su tražili igru i pokušavali Hajduku u početku parirati taktikom 4-4-2.

Presudni moment dogodio se debelo u sudačkoj nadoknadi, kad su se svi polako spremali na kidanje živaca u produžecima koji su mogli biti okončani “zlatnim pogotkom”. Mario Carević izveo je korner, Mate Bilić bio je najviši u petercu gostiju i poslao loptu u mrežu atraktivnog Ilice Perića. Bio je to trenutak radosti za igrače i struku Hajduka, no ne i za navijače, koji su goromoglasnim zvižducima nagradili svoju momčad. No, zvižduci su mogli biti još “krvoločniji”, da je Nenad Baotić spretnije reagirao samo nekoliko minuta ranije, kad se iznenada našao oči u oči s Pletikosom, nakon ubačaja Cabana. gostujući centralni napadač propustio je prigodu splitski klub poslati u još dublju depresiju...

Zoran Vulić, trener Hajduka: ”U Kupu je najvažnije proći dalje. To smo ostvarili, bez obzira na način i s te sam strane zadovoljan. Ovu ćemo utakmicu brzo zaboraviti, najvažnije se piše, a to je - u četvrtfinalu smo Kupa.”

Ilija Lončarević, trener Čakovca: ”Šteta što smo na kraju popustili u zadnjoj akciji. Mogli smo i riješiti utakmicu nekoliko minuta ranije, ali nismo i Hajduk je to kaznio. Draže mi je da smo ispali u regularnom dijelu, jer bi produžetak dodatno izmučio moje igrače, koji su u subotu imali tešku utakmicu protiv Dinama. Nama je puno važnije prvenstvo i sljedeća utakmica protiv Dragovoljca.”

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!