Automoto

Leteći Jura obranio "Deltu"

HINA • subota, 11.06.2005.

Hrvatska posada Juraj Šebalj i Toni Klinc u Citroenu C2 S 1600 obranila je naslov pobjednika na 32. izdanju INA Croatia Delta relija što se u petak i subotu vozio u Zagrebu i njegovoj okolici.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Šebalj se tako pridružio malobrojnoj skupini vozača koji su uspjeli obraniti naslov pobjednika na popularnoj "Delti". Prije njega to je uspjelo Enrico Bertoneu, Niki Buliću, Tihomiru Filipoviću, Branislavu Kuzmiću, Leonu Poberaju i Alešu Pušniku.

"Sretan sam jer nije mala stvar na Delti slaviti dva puta. Zadovoljan sam kako smo odradili cijeli reli i čestitam Slovaku Berešu na odličnoj vožnji", kazao je Juraj Šebalj.

Drugo mjesto pripalo je slovačko-češkoj posadi Joszefu Berešu i Petru Staryu u Subaru Imprezi WRX STI-u koji su nakon prvog dana bili u vodstvu sa 21 sekundom prednosti pred Šebaljom. No hrvatski relijaš je odličnom vožnjom drugog dana natjecanja iz brzinca u brzinac smanjivao zaostatak i natjerao Slovaka na pogrešku.

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

Pobjednik je odlučen na 11. brzinskom ispitu "Šestine" na kojem je Bereš pri ulazu u cilj udario u rubnik što je uzrokovalo oštećenje na mjenjačkoj kutiji zbog čega je Slovak u preostalim brzincima vozio bitno sporije.

Treće mjesto osvojili su Česi Jan Votava i Synac Franta u Mitsubishi Lanceru. Osim Šebalja među najboljih 10 u ukupnom poretku plasiralo se još troje hrvatskih vozača. Jaki Franja i njegov suvozač Denis Pikula u Mitsubishi Evo VIII bili su šesti, Saša Stanišić i Saša Biterman u Subaru Imprezi bili su osmi, dok su Daniel Šaškin i Damir Bruner u Mitsubishi Lanceru bili deveti.

Od 70-ak posada koliko je nastupilo na Delti do cilja ih je stiglo njih 36.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!