Automoto

Motorerosi lete u nebo

Sportnet • utorak, 19.07.2005.

Motorerosi iliti Red Bull X-Fightersi ljetnu žegu dodatno zagrijavaju za novu spektakularnu prezentaciju svojih vještina kada će 21.07. madridsku arenu Las Ventas pretvoriti u ključajuće grotlo...

Slika 1 od 2.

Red bull X-Fightersi se znaju zabavljati, a to su i dokazali u Mexicu Cityu 22.04. ove godine kada su svojim okretima, "Superman" trikovima i ostalim akrobacijama pretvorili arenu Torerosa u arenu Motorerosa. Vođa zabave bio je Ronnie Renner koji je vladao zrakom u prostoru rasprodane Monumental Plaze i bio slavljen od strane 42.000 navijača.

Manje ljubitelja spektakla ne očekuje se ni u Madridu 21.07. gdje će se ponovno okupiti najbolji motokros vozači svijeta. Ronnie Renner, prošlogodišnji pobjednik, Travis Pastrana, dvostruki pobjednik X-Fighters natjecanja, Kenny Bartram te lokalni heroj Edgar Torronteras.

Vezane vijesti

Arena za borbu bikova bit će opet prepuna (očekuje se 23.000 navijača) i opet će FMX zvijezde, a bit će ih 12, prikazati zračne akrobacije najviše kvalitete. Tu su trikovi pod imenima: "Poljubac smrti", "Bez ruku", "Kan kan" ili "Nac nac" i sve to na najadekvatnijoj lokaciji za to - Las Ventas, areni za borbu bikova.

Po četvrti puta će Madrid ugostiti najveći europski FMX događaj, a po prvi puta će nastupiti tri nova natjecatelja, Eigo Sato, prvi Japanac u obitelji X-Fightersa, Mathieu "Swiss Air" Rebeaud, svjetski rekorder u najvišem skoku (11 metara) i Robbie "Maddo"Madisson, dvostruki svjetski rekorder u skoku na rampi.

FMX legenda "Mad" Mike Jones će također debitirati - ovaj puta na svom trećem poslu kad su natjecanja X-Fighters u pitanju. Nakon aktivne karijere X-Fightera (pobijedio je na prvom natjecanju u Valenciji 2001.) te nakon što je bio i sudac (Madrid 2004, Mexico City 2005.) ovaj će se puta okušati kao novinar tijekom direktnog web prijenosa na www.redbullxfighters.com.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!