Automoto

402 Street Race seli na more

Sportnet • ponedjeljak, 25.07.2005.

Jedina legalna i licencirana auto utrka ubrzanja u Hrvatskoj, 402 Street Race, seli se nakon Velike Gorice i Osijeka na more. Treći ovosezonski 402 Street Race započinje 30. i 31.07.2005. od 10 sati na Grobniku pokraj Rijeke.

Slika 1 od 2.

Službeno su otvorene prijave za sve natjecatelje, a sudeći po broju prijavljenih za prošle dvije utrke održane u Zagrebu i Osijeku, organizatori (AMK "GT" i Hefest d.o.o.) ponovno najavljuju preko 200-tinjak brzih i žestokih automobila koji će se na prostoru Grobnika moći natjecati u jednoj od slijedećih disciplina:
- 402 Street Race - utrka ubrzanja na 402,31m,
- 402 Street Style - natjecanje u vizualnom tuningu automobila,
- Db Drag - natjecanje u glasnoći ozvučenja automobila,
- Burnout - natjecanje u spaljivanju automobilskih guma,
- NightGlow - natjecanje u osvjetljenju automobila.

402 Street Race, koji sa svakom novom utrkom privlači sve više posjetitelja i poklonika u tuning automobila, na prošloj je utrci u Osijeku dobio i svog rekordera - Lovro Badurina je s Lotusom stazu od 402 metra odvozio za nevjerojatne 11,92 sekunde, a rekord je postignut i u sklopu Burnout natjecanja gdje je Igor Mrđenović uspio paliti gume na svojoj Ford Sierri u neprekidnom trajanju od 15 minuta i 40 sec.

S obzirom na dosada postignute rezultate racera, oktanski bi spektakl na grobničkoj aerodromskoj pisti mogao gledateljima tijekom vikenda (30. i 31.07.) pružiti još koje adrenalinsko iznenađenje. Program u oba dana počinje od 10 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!