Rukomet

Balić i Losert korak prema naslovu prvaka

Ivan Varat • petak, 01.04.2005.

Balićev i Losertov Portland San Antonio napravio je veliki korak prema naslovu prvaka španjolske Asobal lige nakon gostujuće pobjede protiv vjernog pratitelja Dominikovićeve Barcelone. Metličićev Ademar i definitivno je otpao od borbe za prvu poziciju...

Portland San Antonio slavio je u Barceloni sa 31:26 protiv izravnog suparnika i tako napravio veliki korak prema naslovu najbolje momčadi španjolske lige. Bila je to vrlo neizvjesna utakmica, no završnica susreta pripala je gostima iz Papmlone. Ivano Balić odigrao je vrlo dobro, a u pobjedu je ugradio dva gola, dok je Venio Losert sakupio četiri obrane i to u odlučujućim trenucima utakmice. Najbolji kod Portlanda bio je Alberto Rocas (7), dok je kod Barce Iker Romero zabio šest pogodaka.

Slika 1 od 1.
Foto: Nikola Movrić

Metličićev Ademar (Kjelling 6) nakon poraza od Valladolida, doživio je i novi neuspjeh odigravši neriješeno 28:28 na gostovanju kod Cantabrije. Petar Metličić nije imao svoju večer, postigao je dva pogotka iz sedam udaraca na gol.

Džombin Ciudad Real (Entrerrios 7) bez većih je problema ostvario gostujuću pobjedu protiv Bidasoe sa 31:21 i tako i dalje ostao u utrci sa Portlandom i Barcelonom za obranu naslova prvaka. Mirza Džomba u pobjedi je sudjelovao sa šest pogodaka.

Tablica nakon 23. kola: 1. Portland San Antonio 22-0-1 (44 boda), 2. Barcelona 21-0-2 (42), 3. Ciudad Real 20-1-2 (41), 4. Ademar 18-2-3 (38), 5. Valladolid 14-1-7 (29), 6. Granollers 10-3-9 (23), 7. Cantabria 9-1-13 (19),...

Ovaj vikedna nastavljaju se europska natjecanja, a u prvim susretima polufinala Lige prvaka Barca gostuje kod Celja, dok Ciudad Real dočekuje francuski Montpellier. Ademar gostuje u Ljubuškom kod Izviđaća u polufinalu Kupa kupova, dok u drugom polufinalu naš Zagreb igra sa Vardarom u Skopju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!