Rukomet

Ademar sa sedam golova prednosti u Ljubuški

Boris Marić • subota, 02.04.2005.

U prvom polufinalnom susretu Kupa kupova španjolski Ademar u Leonu je sa 37:30 pobijedio predstavnika BiH Izviđać iz Ljubuškog. Iako se predviđalo da će doživjeti težak poraz, momčad našeg Denisa Buntića pružila je solidan otpor jakim Španjolcima...

Iako se nakon izvlačenja parova polufinala Kupa pobjednika kupova činilo da će ovaj susret biti borba "Davida i Golijata", bosanskohercegovački predstavnik predstavio se u vrlo dobrom izdanju. Ademar je vodio tijekom cijele utakmice, ali nije uspio ostvariti razliku koja bi mu u potpunosti garantira prolaz u finale. Tim više što je Izviđač u četvrtfinalu na svom terenu dostigao šest golova prednosti slovenskog Gorenja, a prije toga i minus šest Preventa. Španjolci su se nadali da će već u prvoj utakmici riješiti sve dileme, no čini se da nisu najzadovoljniji ovakvim ishodom.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U prvom dijelu Španjolci su vodili sa 5 do 6 golova razlike i samo odlične obrane Alilovića spriječile su da Španjolci ne ostvare svoj krajnji cilj. Raspoloženi su bili krilo Juan Garcia i Kristian Kjelling koji je neometano punio mrežu Ljubušaka s linije devet metara. Izviđač je s druge strane teško pronalazio put do mreže Martineza, koji se također isticao dobrim obranama. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 17:12 za Ademar.

U drugom dijelu Izviđač je nekoliko puta imao šansu smanjiti na pet, pa čak i četiri gola razlike, no što vlastitom nespretnošću, što odlukama sudaca to im nije uspijelo i Španjolci su upisalo pobjedu sa sedam golova razlike. Kakav se god scenarij odigra u uzvratu treba čestitati predstavniku BiH koji se nije osramotio na gostovanju kod jakog Ademara, a Ljubušaci su nekim potezima (cepelin i gol Ćavara iz mrtvog kuta) izmamili pljesak oko 4.000 navijača u dvorani.

Najefikasniji kod Ademara bili su Juan Garcia s osam golova, te Kristian Kjelling i Marko Čuruvija sa po pet, dok je kod Izviđača Mirsad Terzić postigao sedam golova. Petar Metličić u pobjedi je sudjelovao sa četiri gola, dok je na suprotnoj strani drugi naš reprezentativac Denis Buntić zabio jedan gol.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!