Automoto

WRC: Najava relija u Turskoj

Andrej Pezić • četvrtak, 02.06.2005.

Reli u Turskoj slovi jednim od najnovijih staza u kalendaru WRC-a, ali isto tako je jedan od najizazovnijih i najljepših relija. Gledatelji za njega imaju samo riječi hvale, a za vozače on je vrlo naporan i zahtjevan. Sve u svemu očekujemo vrlo zanimljiv vikend u Turskoj...

Kao jedna od najnovijih staza u WRC kalendaru mnogo je nepoznatosti o reliju u Turskoj i za natjecatelje i za gledatelje. Reli u Turskoj sličan je onima u Cipru i Grčkoj što znači da je i to teška kameno-šljunčana staza. Zahvaljujući kasnijem postavljanju u kalendar - početak lipnja, a staza je bila predviđena za ožujak - ovaj reli bit će veliki test izdržljivosti za vozače i konstruktore između ostalog i zbog velikih vrućina u Turskoj.

Reli je smješten oko sela Kemer, 50 kilometara od odmorišta Antalya na južno-mediteranskoj obali. Prostor je veliki geografski kontrast, prelijepe plaže, ali i visoke i strme planine - staze su smještene na najbolja moguća područja. Ljudi u Turskoj navodno su vrlo ljubazni, a u Turskoj se ima mnogo toga za vidjeti i napraviti, ukratko Turska je savršeno mjesto za reli.

Pobjednici prošlih godina:

2004 Sebastien Loeb/Daniel Elena - Citroen Xsara
2003 Carlos Sainz/Marc Marti - Citroen Xsara

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!