Automoto

Kimi Raikkonen pobjednik u uzbudljivoj utrci za VN Kanade

Andrej Pezić • nedjelja, 12.06.2005.

Kimi Räikkönen odličnom je vožnjom došao do pobjede na današnjoj utrci za VN Kanade. Drugi je bio Michael Schumacher sa jako malo zaostatka za Kimijem dok je treći bio njegov momčadski kolega Rubens Barrichello...

McLarenovo slavlje je umanjio Räikkönenov momčadski kolega Juan Pablo Montoya koji je dok je safety car bio na stazi pretekao bolid koji je zaostajao za cijeli krug dobivši tako crnu zastavu i diskvalifikaciju sa utrke. Montoya je u tom trenutku bio vodeći na utrci dok je njegov momčadski kolega Kimi bio drugi. Rubens Barrichello je unatoč tome što je utrku započeo sa začelja završio na trećem mjestu.

Slika 1 od 1.
Foto: FaH

Ovom pobjedom Kimi je ostvario svoju treću pobjedu ove sezone i za vodećim u ukupnom poretku Fernandom Alonsom zaostaje samo 22 boda. Na početku utrke stvari su izgledale dobre za Renault, Jenson Button i Schumacher loše su startali pa su se tako Alonso i Giancarlo Fisichella probili do prva dva mjesta.

Jučerašnja dobra mjesta na kvalifikacijama za Buttona i Schumachera bila su rezultat malo goriva u rezervarima zbog čega su njih dvojica morali ranije u boks od ostalih. Utrka je dobila drugi tok kad je Fisichella odustao zbog kavara hidraulike na bolidu, a Alonso se svojom greškom zbog prebrzog ulaska u zavoj zadnjim krajem bolida zabio u zid i oštetio ovjes zbog čega je morao odustati.

Nakon što je Button izletio sa staze na stazi se pojavio safety car, a u McLarenu su odlučili da za to vrijeme Kimi uđe prvi u boks, ostavivši tako Montoyu za sljedeći krug. U međuvremenu je Montoya preticao za vrijeme SC-a na stazi i zaradio crnu zastavu. Iako se Michael približio tada vodećem Räikkönenu nije ga uspio ozbiljnije ugroziti.

Ukupan poredak vozača i momčadi

Rezultati utrke za VN Kanade:

1. K. Räikkönen (McLaren) 1:32:09.290
2. M. Schumacher (Ferrari) + 1.137
3. R. Barrichello (Ferrari) + 40.483
4. F. Massa (Sauber) + 55.139
5. M. Webber (Williams) + 55.779
6. R. Schumacher (Toyota) + 1kruga
7. D. Coulthard (Red Bull) + 1
8. C. Klien (Red Bull) + 1
9. J. Villeneuve (Sauber) + 1
10. T. Monteiro (Jordan) + 3
11. C. Albers (Minardi) + 3

Ostali vozači nisu završili utrku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!