Automoto

Upitno održavanje utrke u nedjelju

Ante Kojundžić • petak, 09.09.2005.

Najnovije vijesti iz Belgije kažu kako će se utrka teško održati ako budu vladali vremenski uvjeti kao u petak na treningu. Usto, prognoze kažu kako bi se vrijeme moglo dodatno pogoršati...

Tokom drugog slobodnog treninga staza je bila kompletno natopljena kišom i na stazu je izašao samo Liuzzi i nakon tog se izvrtio. Ni jedan vozač nema zabilježeno vrijeme na drugom slobodnom treningu.

Michael Schumacher je izjavio kako su male mogućnosti da će se utrka održati po ovakvim uvjetima koji su trenutno na stazi Spa: "Normalna utrka po ovakvim uvjetima nije moguća. Vrijeme se možda može poboljšati, ali po ovakvim uvjetima nije se moguće utrkivati osim iza sigurnosnog automobila", kaže Schumacher.

"Mislim da je vrijeme u petak možda i najbolje koje će vladati ovaj vikend. Prognoze kažu kako će za utrku u nedjelju padati jaka kiša. Teško je objasniti koliko je teško voziti po takvim vremenskim uvjetima. Previše je kiše. Propeler bi nam jedino pomogao na ovolikoj količini vode", završio je Nijemac.

Iako postoje gume za kišne uvjete, stručnjaci kažu da ni one nisu dovoljne za izbacivanje tolike količine vode. Valja se nadati da će se vrijeme donekle smiriti.

Kvalifikacije su na rasporedu u subotu u 13 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!