Rukomet

Osječani bili blizu senzacije

Željko Kubatka • utorak, 19.04.2005.

U utakmici 13. kola rukometne Lige za prvaka rukometaši Zagreba pobijedili su u Osijeku domaću ekipu Osijek Elektromodela teže nego u nedavno odigranom finalu Kupa. Neopterećeni Osječani bili su blizu iznenađenja, no Vori i Pongračić ipak to nisu dopustili...

Osijek, 13. kolo Lige za prvaka
OSIJEK ELEKTROMODUL - ZAGREB 27:31 (13:15)
Dvorana Zrinjevac, 600 gledatelja
Suci: Barić (Čakovec) i Belavić (Karlovac)

OSIJEK ELEKTROMODUL: Rajković (7), Đurin, Bojić 3, Bičanić 4, Jurić 3, Kovačević 3, Kasak 5, Somić, Privšek 5 (2) , Opančar, Marić, Kuže 3, Bičvić 1, Čurak.

ZAGREB: Matošević (4), Blažičko, Pongračić 9, Goluža 2 (1), Vuković 1, Lelić 2, Špoljarić 3, Vori 3, Štritof, Majnov 3, Horvat 5, Knez, Valčić, Koloper 3.

Sedmerci: Osijek 3-2 , Zagreb 1-1
Isključenja: Osijek 14 minuta, Zagreb
Igrač utakmice: Ivan Pongračić (Zagreb)

Nedjeljni finalisti Kupa Hrvatske u Osijeku su se ponovno susreli sa samo jednim danom odmora, ovaj put u 13. kolu Lige za prvaka. U ovom susretu rezultat je bio puno neizvjesniji, čak bi se moglo reći i da je Osijek bio na dobrom putu do pobjede. Osječani su bili koncetriraniji i igrali su bez pritiska, a Zagrebaši su nakon lagane pobjede u Kupu očito malo preopušteno ušli u utakmicu.

Slika 1 od 2.
Foto: FaH

Rezultat je od samog početka bio izjednačen, a u pojedinim trenucima domaćini su i vodili sa golom razlike. Poslije jednog promašaja Igor Vori je izašao iz igre i više nije ulazio u prvom dijelu koje je završilo s Zagrebova dva gola razlike (15:13) što je bila i najveća razlika.

U nastavku rukometaši Osijeka uspijeli su izjednačiti pa čak i povesti sa tri gola razlike. Vratar Osijeka Rajković u tom periodu utakmice vrlo je dobro branio sakupivši sedam obrana.

Trener Zagreba brzo je reagirao, i nakon minute odmora u igru ponovno uveo Vorija koji je zajedno sa Pongračićem iz nekoliko uspješnih kontra napada brzo doveo rezultat u Zagrebovu korist i riješio pitanje pobjednika. Najučinkovitiji igrač utakmice bio je Ivan Pongračić s devet golova, dok su u ekipi Osijeka najbolji pojednici bili Kasak sa pet golova i spomenuti vratar Rajković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!