Rukomet

Zagreb s minus dva iz Skopja

Ivan Varat • nedjelja, 03.04.2005.

Rukometaši Zagreba poraženi su u Skopju 23:21 od Vardara u prvom polufinalnom susretu Kupa kupova. Bila je to jedna prilično loša utakmica u kojoj Zagreb nije igrao dobro, no ipak ostaje žal za pobjedom. Uz malo bolju igru Zagrebaši ne bi trebali imati problema u uzvratu...

Skopje, prvi polufinalni susret Kupa kupova
VARDAR PRO - ZAGREB 23:21 (10:11)
Dvorana Kale, 2800 gledatelja
Suci: Abrahamsen i Kristiansen (oba iz Norveške)

VARDAR PRO: Krasavac (2), Petkovski (6+1), Nedanovski 2, Mitrović 2, Laškovski, Stojanović 5, Trpevski, Jonovski 4, Miricki, Markovski 7 (3), Stojčevski, Kolev 1, Tasevski, Kajganić 2.

ZAGREB: Blažičko (4), Matošević (7), Pongračić, Goluža 3 (1), Vuković, Lelić 4, Kaleb 1, Špoljarić 3, Vori 1, Bilić 5, Valčić, Štritof, Horvat 4, Knez.

Sedmerci: Vardar 3-5, Zagreb 1-3
Isključenja: Vardar 18 minuta, Zagreb 12
Crveni karton: Miricki (treće isključenje)
Igrač utakmice: Ivan Markovski (Vardar)

Zagreb će u uzvratu sljedeće nedjelje u maloj dvorani Doma sportova protiv Vardara pokušati nadoknaditi dva pogotka minusa iz prvog susreta u Skopju. Bila je to vrlo loša i nekvalitetna utakmica s dosta pogrešaka i jedne i druge momčadi igrana pred punim gledalištem u vrlo napaljenoj, no korektnoj atmosferi. Zagreb nije igrao dobro, no i uz takvu igru dojma smo da je bolja ekipa od Vardara i da će u uzvratu pred svojim navijačima nadoknaditi ovaj zaostatak.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Zagrebaši su vrlo dobro ušli u utakmicu, dobrom obranom zaustavili Vardarov nalet i nakon nekoliko izjednačenja na početku, vrlo brzo došli do velikih i najvećih plus pet u 20. minuti (10:5). No Zagreb nije nastavio rutinski održavati tu prednost, već je ponovno, po tko zna koji puta ove sezone, upao u "crnu rupu" koju su Makedonci iskoristili i uz pomoć publike do odmora serijom 5:1 došli na samo gol zaostatka (11:10).

Vrlo brzo u nastavku Vardar je izjednačio i preuzeo prednost, dok je s druge strane Zagreb i dalje imao velikih problema u napadu o čemu dovoljno govori činjenica da je u prvih 15 minuta nastavka postigao samo dva gola(!). No obrana je ipak bila na višoj razini tako da niti Makedonci nisu uspijeli to iskoristiti i pobjeći na razliku veću od dva gola.

Zagreb je u posljednjoj četvrtini utakmice ipak zaigrao malo aktivnije u napadu i to se, uz par odličnih obrana Nikole Blažička, i odrazilo na rezultat koji je šest minuta prije kraja glasio 20:20. Ipak Zagreb ove sezone ima velikih problema sa napadom, te upravo zbog toga nije uspio doći do novog vodstva i pobjede iako je Blažičko nastavio odlično braniti. No krajnjih 23:21 zaista izgleda nadoknadivo u uzvratu s obzirom da je i s prilično lošom igrom Zagreb imao šansu za pobjedu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!