Rukomet

Džomba i Dominiković u finalu Lige prvaka

Boris Marić • nedjelja, 10.04.2005.

Finalisti najelitnijeg europskog natjecanja ove sezone su dva španjolska kluba - Dominikovićeva Barcelona i Džombin Ciudad Real. Barca je nadoknadila minus tri protiv Celja, dok je Ciudad Real sačuvao šest golova prednosti protiv Montpelliera...

U finalu Lige prvaka ove sezone igrat će dva ponajbolja španjolska kluba - Barcelona i Ciudad Real. Barcelona je u subotu u svojoj dvorani Palau Blaugrani pred 8.000 navijača pobijedila još uvijek aktualnog europskog prvaka slovensko Celje s 31:26 i tako nadoknadila zaostatak od tri gola iz prve utakmice (34:31).

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Prvo poluvrijeme proteklo je u znaku slovenske ekipe koja je čvrstom 3-2-1 obranom neutralizirala Barcelonin napad. Celje je vodilo skoro cijelo prvo poluvrijeme, najviše s tri gola razlike (11:8) u 19. minuti susreta. Ipak, više silom nego vještinom, Barcelona se vraća u egal pred sam kraj poluvremena i na odmor se odlazi rezultatom 16:16.

Problemi s obranom u domaćoj ekipi riješeni su početkom drugog dijela ulaskom našeg Davora Dominikovića, koji je po ocjeni lista Marca, predstavljao neprobojan zid za slovenske pucače. On je uz vratare Baruffeta i Perića najzaslužniji za preokret u drugom poluvremenu.

Uz čvršću obranu Barcelona je okrenula rezultat u svoju korist i u 38. minuti vodila s tri razlike (20-:7). Uz odlične obrane Perića i golove Fernandeza i Romera, Španjolci dolaze u 57. minuti do nedostižnih plus šest (30:24). Na kraju je završilo 31:26 za još jedno Barcino finale Lige prvaka. Najbolji strijelac kod Barcelone bio je Jerome Fernandez s osam golova, a kod Celja Eduard Kokšarov također s osam (4 iz sedmerca).

U drugoj polufinalnoj utakmici igranoj u nedjelju francuski Montpellier pred svojom je publikom hvatao minus šest protiv Ciudad Reala u kojem igra Mirza Džomba. Domaćini su u prvom poluvremenu stalno hvatali prednost Ciudad Reala od 2-3 gola. Tek u posljednjoj minuti prvog dijela Kabengele pogađa za prednost Montpelliera (16:15) i uz još jedan gol domaćina poluvrijeme završava rezultatom 17:15.

U 31. minuti Francuzi imaju 3 razlike (18:15), ali to je i sve što su mogli protiv odlične španjolske ekipe. Ciudad Real se ubrzo vraća u egal, a u 43. minuti Dinart pogađa za 22:21 za Španjolce. Od tada se igra gol za gol i tek na samom kraju utakmice Francuzi dolaze do prednosti od dva gola koja im ništa ne znači (33:31). U Ciudad Realu Mirza Džomba je uz Entreriosa (9 golova) bio najbolji igrač. Postigao je 7 golova (3 iz sedmerca), dok su kod Montpelliera najviše zabili Dole (7) i Karabatić (6).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!