Rukomet

2. HRL Sjever: Našice i Bjelovar do pobjeda

Antun Grgić • petak, 15.04.2005.

Slika 1 od 1.

Sedma pobjeda u nizu drugoligaša iz Našica, velikog kandidata za prvo mjesto i ulazak u prvoligaško društvo. Utakmica s Ivanskom bila je puna preokreta i zanimljivih detalja. Svoju šansu da izvuku bod rukometaši Ivanske prokockali su u posljednjem napadu.

Drugi kandidat za ulazak u Prvu ligu, Bjelovar lagano je na svom terenu s čak 18 golova razlike pobjedio solidnu Viroviticu. Kod Bjelovarčana najbolji strijelci Prihić s 13 i Šporčić sa 6 golova. Neočekivani poraz Županje u Valpovu iako je cijelu utakmicu vodila i do 4 gola prednosti sve do 58. minute kada su sve prokockali i uz čudne odluke sudaca otišli kući bez bodova. U derbiju začelja Koprivnica je bila bolja od Brođana i s nova dva boda i više nade očekuje završetak sezone.

Slika 2 od 2.
Foto: Antun Grgić

Rukometaši Preloga upisali su tek treću pobjedu u proljetnom dijelu natjecanja protiv Varaždina 47, dok su ovim porazom Varaždinci ostali u mukama oko očuvanja statusa drugoligaša, a u slijedećem kolu im dolazi direktni konkurent za ispadanje, Valpovka iz Valpova i to im je utakmica biti ili ne biti.

Dvorana u Novoj Gradiški igračima Davora definitivno ne leži, jer su upisali i treći poraz za redom kao domaćini. Nisu im pomogli niti Matošević sa 9 golova i Stuburić s 4 gola. Borovčani suovom pobjedom povećali izglede za očuvanje statusa drugoligaša, a svoj veliki prilog tome su dali Horvat sa 7, Burazin sa 7 i Pažin sa 6 golova.

2. HRL Sjever – žene

Veliki derbi polusezone odigrao se u Ivancu u kojem su se sastali domaćin Ivanec i gošće iz Koprivnice. Nakon obostrano dobre igre slavile su igračice iz Ivanca minimalno pobijedivši Podravku Lino s 27:26, premda su vodile u 53. minuti s 27: 22, no ipak su sačuvale stečenu prednost.

Najbolje u ekipi domaćine bile su Pavleković sa 12 golova, te Habek, Magić i Čakles sa po četiri postignuta gola. Kod gošći više od ostalih pokazale su Turinski s 9 golova, Kalajžić sa 8 i Mihelčić sa 4 postignuta gola.

Neočekivani poraz Čakovca kod kuće od Lonie koja traži bodove spasa, loša realizacija sedmeraca, mlaka igra u obranio pogodovala je gošćama i njihovoj borbi za opstanak u ligi. Đurđevac na svojem parketu lako i uvjerljivo protiv Pitomače upisuju nove bodove, a Zelina je nakon bolje igre u drugom poluvremenu uspjela poraziti trećeplasirano Đakovo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!