Rukomet

2. HRL Sjever - osvrt na 19. kolo

Antun Grgić • petak, 22.04.2005.

Derbi 19. kola 2. HRL Sjever održao se u Virovitici gdje je, do tada, trećeplasirana Viro Virovitica dočekala drugoplasirane Našice. Kako su nam rekli iz redova Našica, očekivali su puno neizvjesniju i težu utakmicu od onoga što se dogodilo. Od prve minuta kada su poveli s 1:0 Našičani to vodstvo nisu ispuštali iz ruku, samo su ga tijekom utakmice povećavali i završili s osam golova prednosti - 30:22.

Prvoplasirani Bjelovar imao je lagan posao u Slavonskom Brodu gdje je s 38:25 pobijedio "davitelja" Brod. Brođani u ovoj utakmici i nisu tražili bodove spasa, premda im se i u slijedećem kolu isto piše. Naime, odlaze na teren kandidatu za prvo mjesto, Našicama. Pobjedom na svom terenu protiv posljednjeg Davora, Županja je preuzela treće mjesto s bodom prednosti nad Viro Viroviticom. Po raspoloženju u ekipi i na klupi, a poslije gostovanja u Koprivnici ta razlika bi mogla biti i tri boda.

Jedini neriješen rezultat ostvaren je u susretu Borova i Koprivnice u kojoj je s klupe isključen gostujući trener Darko Matekalo. Borovo je ovim bodom vjerojatno osigurao drugoligaški status, dok se to za Koprivnicu ne može reći. Visoku pobjedu u ovom kolu ostvario je Prelog u susretu sa, susjedom na tablici, Ivanskom. Isto se desilo i u susretu Varaždin 47 protiv Valpovke. Gosti su došli u Varaždin odraditi još jedno kolo i primiti što manje golova, što im nije uspjelo.

2. HRL Sjever – žene

Utakmica odigrana prošlu srijedu imala je čudan tijek. Naime, očekivala se lagana pobjeda i s više razlike, no na poluvremenu je bilo 16:16, a na kraju tek 33:30. Izgleda da su igračice trenera Gorana Mrđena podcijenile svoje protivnice i dovele u pitanje vrlo važnu pobjedu.

Očekivani ishod u susretu Pitomače i Čakovca. Pretposljednja ekipa na tablici uspjela je u tolikome što nije izgubila s velikom razlikom. Zato se desio neočekivani i neobjašnjivi rezultat u susretu Đakovčanki i Petrinie. Doživjeti poraz na svom terenu i to sa sedam razlike (24:31) od ekipe plasirane ispod njih u najmanju ruku je neočekivan. U slijedećem kolu igra se derbi u Čakovcu između Čakovca i Podravke Lino.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!