Rukomet

Šprem za pobjedu Nettelstedta protiv Mindena

Ivan Varat • petak, 22.04.2005.

U srijedu je odigrano 28. kolo rukometne Bundeslige. Kiel je u derbiju pobijedio trećeplasirani Magdeburg i tako napravio veliki korak prema naslovu prvaka, dok je Goran Šprem bio junak pobjede TuS N-Lübbeckea protiv Kljaićevog Mindena...

Kiel je na krilima odličnih Šveđana Johana Petterssona i Marcusa Ahlma (postigli po 12 pogodaka) sedam kola prije kraja prvenstva prošao teško gostovanje kod trećeplasiranog Magdeburga (39:35) i tako napravio veliki korak prema 11. naslovu prvaka Njemačke. Utakmica je od samog početka vodila prema jednom - uvjerljivoj pobjedi "zebri".

Slika 1 od 2.

Porazu Kiela nadali su se Blaženko Lacković i suigrači iz Flensburga, no nisu ga dočekali i sada još više boli onaj nesretni poraz od Grosswallstadta prije mjesec dana. Flensburg (Stryger 8) je pak pobijedio Wetzlar s 29:21 u gostima uz četiri Lackovićeva pogotka.

Junak pobjede TuS N-Lübbeckea u lokalnom derbiju protiv Kljaićevog Midena u prepunoj dvorani pred oko 3300 gledatelja bio je hrvatski reprezentativac na posudbi Goran Šprem. Nakon susreta svi, pa i trener Pfänder imali su riječi hvale za našeg reprezentativca koji je bio najefikasniji igrač susreta s osam pogodaka.

"Ovaj derbi susret odlučen je zahvaljujući odličnim individualcima od kojih moram istaknuti Gorana Šprema i našeg vratara Nandora Fazekasa", govorio je poslije susreta trener Nettelstedta Jens Pfänder. Mindenu našeg trenera Velimir Kljaića i dalje slijedi grčevita borba za ostanak u ligi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!