Rukomet

Červar: "Moramo biti ponosni na finale"

Ivor Krapac • nedjelja, 08.05.2005.

Rukometaši Zagreba ipak su naišli na boljeg - i nije se moglo više. To je sažetak dva finalna susreta Kupa kupova i dvije pobjede Ademar Leona, koji je burno proslavio uvjerljiv dolazak do europskog trofeja. U redovima Zagrebaša nije bilo velikog razočaranja, a svi su već okrenuti sljedećoj sezoni...

Lino Červar, Zagrebov šef struke, prvo je odao priznanje suparnicima: "Oni su ipak kvalitetniji i nismo mogli bolje, moramo biti zadovoljni što smo nakon sedam godina ponovno bili u europskom finalu. Ademar ipak ima ponajboljeg lijevog i desnog vanjskog na svijetu, Kjellinga i Metličića, da istaknem samo njih dvojicu - a to govori dovoljno o njihovoj snazi."

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

"Nemamo si što zamjeriti. Kako god analizirali, oni su bolji od nas", dodao je Červar: "Moj novi motiv je da se Zagreb u sljedećoj sezoni u Ligi prvaka vrati tamo gdje mu je i mjesto, u vrh."

"Za to će nam trebati obnovljena momčad, sa što više boraca. U tom segmentu sam danas, primjerice, ponajviše bio zadovoljan Štritofom, no i svi ostali dali su koliko su mogli i čestitao bih svima", nastavio je Zagrebov šef struke: "Naravno, momčad će se slagati prema mojoj koncepciji i idejama, što podrazumijeva čvrstu, agresivnu obranu i brzu i atraktivnu igru u napadu, s više kontri. Uvjeren sam da će vodeći ljudi kluba učiniti sve što mogu i da ćemo složiti jak sastav."

Uz trenera, važnu ulogu u slaganju momčadi imat će i Zoran Gobac, Zagrebov glavni menadžer. "Ako želiš nešto više, moraš se i ojačati, a ovo je ipak bio naš maksimum, čak i više od očekivanog", rekao je Gobac. "Moramo biti dosljedni, ojačati se u svim strukturama, a osobito igrački. Iduće sezone nam u Ligi prvaka mora biti cilj ulazak među osam, ako ne i polufinale."

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

Manolo Cadenas, trener pobjedničke momčadi, uživao je u dobro obavljenom poslu u proteklih sedam dana: "Cijeli prošli tjedan bio sam zadovoljan dobrom prvom utakmicom na našem terenu, a u Zagrebu sam tek kad smo stigli u dvoranu shvatio da bi nas mogao čekati težak susret."

"Zagreb ima kvalitetnu momčad, dodatno smo ih analizirali na snimkama i vidjeli da su kod kuće odigrali vrlo dobro prvo poluvrijeme protiv Valladolida, a i u našem prvom međusobnom susretu su, po mom sudu, u prvom poluvremenu bili bolji od nas", istaknuo je Ademarov trener: "Cilj nam je bio rano smiriti tempo, obrana 6-0 nam je od početka bila odlična podloga i na njoj smo gradili svoju prednost." Do nove uvjerljive pobjede i potvrde naslova.

U španjolskim redovima, uz njihovu skupinu navijača, na redu je bilo veliko slavlje, a Zagrebu je ostalo zadovoljstvo što su dobro ispunili dvoranu, ponovno privukli glasnu navijačku potporu i zaslužili pljesak na kraju. Jedna stranica knjige je zatvorena, a misli su već usmjerene novom izdanju Lige prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!