Rukomet

Osijek preskočio Perutninu

Željko Kubatka • nedjelja, 15.05.2005.

Osijek, 17. kolo Lige za prvaka
OSIJEK ELEKTROMODUL – PERUTNINA PIPO IPC 32:24 (14:18)
Sportska dvorana Zrinjevac, 300 gledatelja
Suci: Giljević (Ploče) i Komazin (Metković)

OSIJEK: Rajković (16 obrana), Somić (3), Đurin 1, Bojić 6, Bičanić, Jurić 1, Abramović 3 (1), Kovačević 8, Kasak 4, Privšek 1, Opančar 4, Kuže 3 (1), Bičvić 1 (1), Čurak.

PIPO IPC: Radek (3), Somić (11), Ravinskis 3, Kavran, Maraković 3, Varga, Boroković 5, Lesjak 2, Zadravec, Belko 2, Hoblaj, Turk 3, Mesarić, Barišić 6 (5).

Sedmerci: Osijek 3-6, Perutnina Pipo 5-6
Isključenja: Osijek 10 minuta, Pipo 10
Igrač utakmice: Rajković (Osijek)

Sjajna rukometna predstava u osječkoj dvorani Zrinjevac. Osijek je odličnom igrom u drugom dijelu napravio preokret i pobjedom protiv Perutine zasjeo na treću poziciju tablice Lige za prvaka. Igra gostiju potpuno se raspala u zadnjih dvadeset minuta utakmice kada su uspjeli postići samo šest golova.

Slika 1 od 1.
Foto: Željko Kubatka

Čakovčani su u prvom, a osječani u drugom dijelu pokazali odličnu igru u 17. kolu Lige za prvaka. U prvom poluvremenu sve je išlo na ruku gostiju koji su uz odličnu završili prvo poluvrijeme s prednošću od čak četiri gola (14:18). Pipo je poveo s dva gola razlike i od tada je rezultat stalno rastao u njihovu korist. Nervoznim rukometašima Osijeka ništa nije polazilo za rukom, uz to što se već na početku utakmice u 6. minuti ozljedio i izašo iz igre Bičanić.

Vrlo čvrstom obranom i dobro uigranim akcijama u napadu igrači Pipa konstantno su povećavali prednost, pa je ona u trenucima iznosila i pet golova razlike. Uz nervozne rukometaše Osijeka, nervozna je bila i osječka publika tako da su suci u 25. minuti zaustavili igru i tražili od redara da ukloni gledatelja koji je vrijeđao suce, a tada je i osječki trener dobio žuti karton.

Trener domaće ekipe Duvnjak vrlo dobro je iskoristio odmor i u drugom dijelu osječani su bili su puno koncentriraniji. U 44. minuti Kuže je prvi put donio prednost 21:20 i od tada se prednost povećavala uglavnom golovima Kasaka i Kovačevića. U tom dijelu utakmice igrači Pipa uspjeli su dati samo šest golova, najviše zahvaljujući golmanu Rajkoviću koji je sa 16 uspješnih obrana potpuno razorio čakovečki napad, pa se može reći da je on uz dobru realizaciju Kovačevića, Opančara i Kasaka odlučio utakmicu. Osječka publika burno je pozdravila pobjedu i željno očekuje sljedeću utakmicu s Metkovićem.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!