Rukomet

Celje i 13. put prvak Slovenije

Ivan Varat • ponedjeljak, 23.05.2005.

Slika 2 od 2.

Rukometaši Celja Pivovarne Laško pobijedili su Gorenje iz Velenja i u uzvratnom susretu finala doigravanja prvenstva Slovenije (37:32) i tako i 13. put za redom došli do naslova najbolje slovenske momčadi. Gorenje jednostavno nije moglo protiv jakog Celja, a uz to gosti su igrali bez četiri važna igrača (Kavtičnik, Bedekovič, Ilić i Dobelšek).

Slika 1 od 1.

Ponovno odličan u redovima Gorenja bio je naš reprezentativac Vedran Zrnić koji je postigao deset golova, dok je kod Celja najbolji bio Siarhei Rutenka također s deset pogodaka. "Zadovoljan sam s drugim mjestom. Pružili smo veliki otpor Celju, no pokazalo se da su ipak bolji od nas, po mojem mišljenju najbolji u Europi. Nas veseli što smo pokazali da smo im bili blizu", rekao je Zrnić.

Ova utakmica bila je ujedno i posljednja u dresu Celja najboljem lijevom vanjskom na svijetu Rutenki koji će od sljedeće sezone igrati u Ciudad Realu. Nakon utakmice predsjednik Celja Tone Turnšek zahvalio je Rutenki i spomenuo da ga puštaju teška srca (odšteta je 400.000 eura), dok je Rutenka rekao: "Iskreno zahvaljujem klubu, predsjedniku, suigračima i navijačima. Bilo mi je odlično, a igrajući u Celju postao sam europski priznat rukometaš. Možda se jednog dana i vratim u Celje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!